Též bych potřeboval poradit jak zapěstovat kiwi, co jsem četl, tak se má střihat jako víno, ale s tím též nemám zkušenost.
Mám postavenou dřevěnou konstrukci, která je přes 2M vysoká a do budoucna bude nahoře plochý prostor 3m na 3m po kterým se bude pnout a pouštět šlahouny dolu(taková je vize).
Každopádně, nevím jestli ořezat všechny výhony a jeden nechat pnout až nahoru, kde se pak bude pouštět šlahouny a bude se provádět řez podobně jako u vína.
nebo nechat třeba 4 nejsilnější šlahouny pnout a i plodit už po konstrukci nahoru?. Jediné co vím je, že by se neměly výhony do sebe zaplést aby nedocházelo k jejich udušení.
kolem konstrukce mám celkem 4 rostliny, které takhle nechám růst. Vím že prostoru pro růst se zdá být málo, ale myslím, že to bude fungovat, nebo se alespoň o to pokusím. případně se časem zbavím odrůdy, která nebude dobré chuti
Rád bych tedy znal co si myslíte, že by pro tenhle případ bylo nejvhodnější? Popřípadě nějaké jiné rady?