Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

  V truhlíku dobře roste a plodí i Everest. Plodí (idalší odrůdy) i na nových odnožích, i když je necháte jen viset (lepší je nechat je zakořenit). Velkoplodé jahody takto pěstované jsou náročné na vodu a živiny, mají raději vlhčí vzduch, pokud to jde, trochu ochrany před poledním sluncem. Kromě jiných ji nabízí Sempra Turnov. Truhlíkové pěstování snese nejspíše i Evie 2, nezkoušel jsem jí. Na záhoně plodí solidně a dlouho, dělá i dost odnoží.

   Ty "měsíční" nejsou tak náročné, výnos v kusech na rostlinu je velký, ale hmotnostně a objemově to není nic moc. Ale chuť je skvělá. Vydrží v pohodě v truhlíku za oknem i přes zimu a nevymrzají, nevysílí se tolik. U těch velkoplodých je to problém. je lepší si zakořenit pár sazenic v zahradě a na jaře vysadit ty, nebo každý rok nakoupit nové.   

   Pokud chcete začínat od semínka, lepší než Rujana je do truhlíku nebo do závěsu odrůda Bowlenzauber (AEV-VS, firma SPERLI).

Ani Rujana, ani Bowlenzauber neodnožují, Bowlenzauber pouští kořínky z květních stvolů, když se dotýkají v nodu země, ale nevím, jestli by se tak dal množit.

    Nedoporučuji kupovat supersazenice od prodejců, které nelze dohledat, mají pouze virtuální sídlo (poštovní schránku pro sběr objednávek) ale plně se spolehnout na firmy, které mají adresu v Čechách a opravdu na ní sídlí. Jahodoven které prodávají sadbu je dost, je z čeho vybírat.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 19 a číslo 10.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika