U intenzivně chovaných kuřat je problémem to, že jsou po celou dobu života stresované, mají různé vývojové vady (častěji než chované doma z důvodu minimálního prostoru) a podle toho, také to maso chutná. Dále je problém, že v supermarketu můžeme koupit kuře i z jiných zemí, kde může být povoleno, přidávat kuřatům růstové hormony, myslím že je to Polsko a Belgie (ale nejsem si 100% jistý).
Pro domácí chov slepic na maso je dobré použít masná nebo kombinovaná plemena slepic, které i dobře snáší. Doporučil bych vám plemena jako jsou Sussex nebo Amroksky (pozor na hibridy, které se mohou jmenovat stejně). Je spoustu dalších plemen, která si můžete najít na internetu. Pokud chcete aby rychleji přibrali nechte jim menší výběh, ale pokud chcete 100% bio nechte jim větší, sice nebudou tak rychle přibírat ale maso bude mít mnohem lepší kvalitu a co se týče krmiva nechal bych klasické jako to bývalo před zavedením intenzivních chovů.