Vlastní bio kuře



host - 43.2 (?) 
29.8.2012 10:11, zobrazeno: 22483x

Dobrý den, chtěla bych si příští rok vychovat svoje vlastní "bio kuřata". Slepice máme zatím jen na vajíčka, chtěla bych i na maso. Poradíte mi někdo jaký druh? Případně vaše zkušenosti? Nestojím o to narvat několik kuřat do bedny a cpát je granulema a za měsíc zabíjet, to můžu mít z obchodu. Mám představu na jaře pořídit kuřata, přes léto ať si jsou na zahradě a na podzim zabít a sníst. Čím vším je krmit? Existují nějaké směsi, které neobsahují látky pro umělé vyhonění masa? Děkuji.

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
host - 140.163 (?), 29.8.2012 22:34

Nejsem si jista, zda Vaše představy jsou reálné. Už jen když spočítáte stáří kuřete, které si chcete pořídít na jaře, tedy někdy v březnu až dubnu, a zabíjet na podzim, tj. stáří minimálně 5 měsíců. To již zdaleka nebude kuře, ale dospělý kus. Za měsíc nelze kuře vykrmit do pořážkové hmotnosti, to trvá min. 7 týdnů. Ani komerčně vyráběné krmné směsi neobsahují žádné látky na "vyhonění masa". Budete-li chtít vykrmit brojlerové kuře, budete muset v krmné dávce dodat dostatek bílkovin i minerálních látek, jinak nebudete mít zmasilé kuře, ale vyhublou trosku. Takže stejně zase skončíte alespoň částečně u kompletní krmné směsi. Dalším řešením je zakoupení již vykrmených kuřat a ještě je pak doma nejaký čas krmit klasicky. Toto je už ale velmi neekonomické, ale budiž.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 14.71 (?), 30.8.2012 15:53

U intenzivně chovaných kuřat je problémem to, že jsou po celou dobu života stresované, mají různé vývojové vady (častěji než chované doma z důvodu minimálního prostoru) a podle toho, také to maso chutná. Dále je problém, že v supermarketu můžeme koupit kuře i z jiných zemí, kde může být povoleno, přidávat kuřatům růstové hormony, myslím že je to Polsko a Belgie (ale nejsem si 100% jistý).

Pro domácí chov slepic na maso je dobré použít masná nebo kombinovaná plemena slepic, které i dobře snáší. Doporučil bych vám plemena jako jsou Sussex nebo Amroksky (pozor na hibridy, které se mohou jmenovat stejně). Je spoustu dalších plemen, která si můžete najít na internetu. Pokud chcete aby rychleji přibrali nechte jim menší výběh, ale pokud chcete 100% bio nechte jim větší, sice nebudou tak rychle přibírat ale maso bude mít mnohem lepší kvalitu a co se týče krmiva nechal bych klasické jako to bývalo před zavedením intenzivních chovů.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 43.2 (?), 3.9.2012 8:59

Děkuji za reakce. Netoužím docílit biomasa na maximum, protože to ani není možné, když se to vezme do úplných podrobnosí a budeme to řetězit, tak slepice sežere okurku, ta byla pohnojená hnojem od krávy a ta mohla sežrat buhvico a tak se může pokračovat a je to stále dokola. Ale prostě vyzkoušet, zda je možné se dneska aspoň trochu dobře najíst a nebýt zcela závislí na fujtablech z obchodu :-)

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?1.6.2024
Kouří do místnosti29.5.2024
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?28.5.2024
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?30.4.2024
Úprava vody magnetickým polem29.4.2024
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?29.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika