Roční kohout padá do sedu, nohy ho neunesou



   Předchozí příspěvky  |  1,  2,  3,  4   
                     
host - 1.243 (?) 
28.6.2016 18:52

Přesně tak, jízlivost je zcela zbytečná a proto jí nepoužívám, jen vím, že příčina sedlého kohouta není zcela určitě vápenka. Ale něco jiného. Při Vápence a to až v dosti pokročilém stavu drůbež našlapuje jakoby z vysoka, neboť krusty a přerostlé šupiny řežou do kůže v okolí záprstí běháku. Běháky jsou jakoby pomoučené, zesílené a šupiny silně deformované, případně chybějící, plné prášku, jak roztoč vrtá chodbičky. Zde tento kohout sedá na patách a z anatomického hlediska neudrží stát už v kloubech pánevních. Avitaminosa... nebo hypovitaminosa vit B nebo H se chová stejně jako na obrázku, jen mi nehraje plně probarvené oko, a kohout žil zřejmě v normálním výběhu, takže by neměl mít nedostatek ničeho. Takže to vidím opravdu na nějakou sepsi, nebo poranění, stačí když jej blbě někdo majzne klackem přes záda. Proto je na místě sekyrka. A je to bez trápení kohouta i majitele.  Nyní nabízí mladé pěkné kohouty kde kdo, takžr o ně není nouze. Raděj bych kohoutovi ušetřil trápení, kohout nenařiká na bolest jako lidé, ale tiše trpí. Jak říkám, a bez emocí,  ukončit trápení než kohout ztratí na váze. 

Juraj Kafka

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
                     
host - 157.239 (?), 28.6.2016 22:53

Děkuji Vám za smířlivý tón. U řešeného kura jde s velkou pravděpodobností o kombinaci více nepříznivých faktorů, které-troufám si tvrdit, vycházejí z velké části z nezkušenosti chovatelky. Je jen na ní, ustrne-li ve vývoji na úrovni mateřinky, či postupně doklopítá třeba k maturitěcool. Kdybych konkrétního živočicha viděl zoči-voči, kdybych měl možnost si ho jemně prohmátnout, kdybych si prohlédl prostředí, které má k žití přiděleno, tak bych se mohl přesněji vyjádřit, doporučit spíše rychlý konec, nebo vždycky drahou, ale v důsledku ziskovou léčbu. Ptáte se, co lze získat, pokud platím? Možná uzdravené zvíře, nebo-což je neméně důležité-ZKUŠENOST, uplatitelnou v budoucnu, zjištění, že na TO nemám-peníze, nervy, čas... S.P.,Ch.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 39.86 (?), 28.6.2016 7:48

Pane Kavka konečně normální rozumný přízpěvek. Už jsem si myslel, že na tyto stránky chodí jenom pseudomilovníci zvířat. 

                                              Chovu zdar 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 157.239 (?), 28.6.2016 13:41

Definujte, prosím, co rozumíte pod pojmy pseudomilovníci, milovníci, co znamená předpona pseudo...enlightenedŽe píšete s pravopisnými chybami, mi až tak opravdu nevadí-sám se jich občas nechtíc dopouštím. Jinak k tématu-co navrhujete Vy-nikdy neléčit, vždycky utratit...? A potom tedy taky chovu zdar. S.P.,Ch.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 12.120 (?), 29.6.2016 7:46

jsem celkem pobavena Vaší konverzací :-) díky za odlehčení problému a úsměvnou vložku :-)

Nicméně veterináře jsme navštívili, vápenka to není, ani sám doktor neví, jak je zvykem, kohoutek dostal injekci s vitamíny a antibiotiky, patrně se jedná o nějakou infekci, svaly na spodní polovině těla má ochablé, na zádech je pašák, konec nožek u peří má krvavé. Doporučeno dávat magi do jídla, nebo umožnit vyklofávat kosti, selen do vody. Placeno 700 Kč v pátek na kontrolu, patrně ještě jedna injekce ;-), Co jsem ráno kohoutka zkoukla, tak sedí a nezvedá se, dokonce ani nemá chuť zobnout z misky, letím na celodenní šichtu, zdravím a přeji pěkný den všem zůčastněným <3

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 12.120 (?), 29.6.2016 22:17

musím přiznat, že se mi tam v pátek už nechce :-) jistě mu další injekci zadarmo nedají... kdyby měl člověk alespoň zaručeno, že ho to opravdu vyléčí... známe lékaře... jak je známo ti léčí, příroda uzdravuje. No nevím, kohoutek měl stejné podmínky i stravu jako slepičky, ty jsou vitální a on zeslábl, fakt nevím co je špatně. Asi to nechám v Božích rukou, buď se začne zlepšovat, nebo mu trápení zkrátíme. Trpět ho určitě nenechám ;-)

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 208.102 (?), 30.6.2016 19:15

hezký den... pročetl jsem si celou diskuzi a... jako mně nejbližší,,léčbu,, bych bral radu p.Kafky.  Uš stará mama vravela, že ak jedna... budů aj iné... proto se chcípáčci řešili nekompromisně. Jenže - to bylo v dobách, kdy se milovníci zvířat ještě tolik neroztahovali a veterináři měli plno práce v socialistických velkochovech. Klidně mě kamenujte, ale - ani všechna  (roztomiloučká koťátka) se nedožijí dospělosti prostě z toho důvodu, že to nejde připustit!!

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 208.102 (?), 30.6.2016 19:18

snad ještě..na doplnění... kočky mám rád, kotěcí hravost taky..jenže... (ostatní už jsem psal)

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 157.239 (?), 30.6.2016 19:53

Nejde připustit? Vždyť ono se to připouští samocheeky! Kdo že se tu roztahuje, jak guma od klučičích trenýrekblush? Myslíte si, že kravíny už neexistují, že se v nich vet.lékaři neboří v análech, že je jen jeden způsob žitícool? Moje známá-78 let začala navštěvovat univ.třetího věku, na otázku proč odpověděla-nechci umřít BLBÁlaugh. SPCH

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 17.126 (?), 1.7.2016 17:23

Děkuji, drůbež chovám od dětství (což samo o sobě neznamená nic), ale mám lecoc napozorováno a lecos taky furt ještě né.  Opravdu platí a to mi potvrdil i veterinář, že utracení nemocného zvířete včas, je nejlevnější léčba. A hlavně u nakažlivých onemocnění, což tento případ snad není, se rychlým odstraněním napadeního kusu opět za včasu z hejna, předjde v mnohých případech k nakažení dalších jedinců a nebo i celého hejna a to už přeci jen zamrzí.  U obyčejných slepic na užitek, kteréžto koncerny ročně vyprodukují několik miliard, nehodlám litovat žádné nemocné nebo zraněné, či neduživé zvíře. snadno si je nahradím novým nákupem ať třeba za rok. Tak si příští rok koupím o kus víc.  Osobně bych léčil jen zvíře nějakým způsobem cenné, ale taky zase jen za předpokladu, že si troufám odhadnout, co tomu je. Například kulhání není jako kulhání, některé je zhoubné a značí chorobu a vede ke smrti a jiné je z abiotických příčin, zranění, avitamoniza, nebo infekční ale léčitelný - stafylokok nebo parazitární - vápenka a tam samozřejmě stačí dle rozsahu poškození bud léčit a nebo rovnou utratit  - to asi dá rozum. Případ, jako je tento, kdy kohout nebo slepice často v mladém věku z ničeho nic nemůže na nohy, jsem tu měl několikrát a proto vím, že tady to nikam nevede. Než ke špalku a sekyrce.  Není to zřejmě infekční, ale prostě sepse, ochrnutí na sedací nerv, či čertví co.  S takovým kohotem je fakt dobře se rozloučit, udělat silnou polévku a obrat do rizota. Dokud je z čeho. Až vyhubne a dehydruje, už tam toho moc nenaobíráte.  Polévka za se 700,- je i tak dost drahá. A jak jsem napsal výše, není nutné smutnit pro kohouta, jistě to zamrzí, já to naprosto chápu, ale je třeba polknout a jít si pro nového.   V současné době v trzích jako jsou napčř nedělní trhy ve Strakonicích, v Týništi nad Orlicí a pod. najdete kohoutů a kohouťat mraky.  Juraj Kafka

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3,  4   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?13.6.2024
Kouří do místnosti10.6.2024
Traverzy IPE5.6.2024
Traverzy IPE2.6.2024
Traverzy IPE2.6.2024
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?1.6.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika