Nemocná chodidla slepic



Stránky: 1,  2   
host - 168.27 (?) 
28.8.2016 20:29, zobrazeno: 74948x

Dobrý den, poradíte mi o jakou nemoc chodidel se jedná a čím ji léčit. Jedná se o černý výrůstek (bradavice) uprostřed chodidla na obou nohách slepice. Slepice špatně chodí. Nyní už má stejný problém pět slepic v mém chovu. Děkuji 

nemocné nohy slepice
nemocné nohy slepice
Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
host - 157.239 (?), 28.8.2016 21:18

Jak, kde, na čem Vaše slepice spí-nocují, jak dlouho drůbež chováte, kolik jich máte, jak jsou staré-atd.? SPCH

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 168.27 (?), 29.8.2016 19:29

Slepice nocují ve zděném kurníku na bidlech z kulatiny. Podestláno mají slámou na hliněné podlaze. Drůbež chovám 30 let. Slepic mám 25. Straré jsou 1,5 roku.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 157.239 (?), 29.8.2016 20:16

Podle fota a té kulatiny bych si dovolil soudit, že je špatný hřad-rozměr, tvar, snad i sám souček, mnoho kusů na délku? Nejsou jednostranně překrmované-např.kašovitými zbytky z vývařovny?cool SPCH

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
Veselka10 - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (362) - 200.26 (?), 28.8.2016 22:45

Zásadní otázky už položil S.P.Ch, také bych se na totéž chtěla zeptat.

Je to v místě nejměkčí části "polštářku", působí to jako otlak/mozol z odřeniny. Mimo to, na můj vkus má slepice dost bordelu/hlíny/bahna? pod drápy. Totéž se snadno zanese do jakékoliv poškozené části pařátu a pak může vést i k snadnějšímu vzniku mozolu. Samozřejmě každý bal na pařátech, stejně jako např. přerostlé drápy mění způsob chůze a tím i namáhání pařátů.

Sem tam v mokřejším počasí se stane, že naše slípky také takový bal mají a pokud si ho neočistí sami, čistíme my, no tedy já samozřejmě, ale stává se to minimálně. Dělám holkám zhruba jednou měsíčně mani-pedi, tedy správná délka, tvar a žádné nerovnosti, přerůstání atp., takže si drápky zvládnou udržet v zásadě sami čisté.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 240.228 (?), 30.8.2016 11:07

Nejsem přes slepice, ale bidla z kulatiny by neměli být problém, ne? Když vemu v úvahu, že původní slepice nocovaly na větvích..Mě to spíše připadne, jako nějaké bradavice, není něco takového i u slepic? Pravdou je, že divné je to, že to mají všechny na stejném místě. Nebo ne?

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 157.239 (?), 30.8.2016 11:34

Původní-předkové dnešních, zušlechtěných slepic? Srovnejte chromého pejska s vlkem...crying. Pták ve volné přírodě si hledá a najde co nejideálnější, bezpečné a pohodlné místo k nocování. Proč? Protože mu jde stále o život. Pták na dvorku-v tomto případě slepice, musí vzít zavděk tím, co mu pán tvorstva připraví. Nebývá to prostředí zcela ideální, ale narozdíl od divočiny mu nejde ihned o život, ale o zdraví zcela jistěenlightened! Je haluz a haluz-tedy kulatina a... Jde o rozměr, průměr a profil-zjevný na koncích krajích, na průřezu. Taky o to, jestli se bidlo prověšuje, houpe..., na poměrech v hejnu..., na klim.podmínkách v kurníku-průvan, čistota, vlhkost, světlo... I celkový přístup chovatele-v jednotlivostech má obrovský vliv na pohodu, nebo naopak stres mezi zvířaty. Též obezita, či jinak špatná kondice je přímo úměrná k výskytu chorob, náchylnosti ke zranění, protahuje až znemožňuje úzdravu. SPCH

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
Klapka - (35) - 245.130 (?), 4.9.2016 10:28

Možná toto? 

Papilomatóza ptáků je onemocnění charakterizované tvorbou četných a nezhoubných nádorů (papilomů) na kůži a sliznicích. Papilomy se mohou vyskytovat na kůži neopeřených krajin těla (krk, prsty, běháky, křídla, oční víčka, komisura zobáku, nozdry, uropygeální žláza). Postiženo může být mnoho druhů ptáků – domácí drůbež, exotičtí ptáci, v zajetí i v přírodě volně žijící ptáci.Klinické příznaky souvisejí s anatomickou lokalizací papilomů. Většina infikovaných ptáků nevykazuje žádné klinické změny, u některých naopak dochází mechanickým vlivem střevních papilomů k narušení fyziologických aktivit. Mohou se vyskytovat poruchy vidění, potíže s uchopováním potravy, hřadováním, dýchací potíže apod. Při postižení dutiny zobáku nebo volete se pozoruje regurgitace (zpětný pohyb polknuté potravy z volete či jícnu do dutiny zobáku), dysfagie (porucha polykání) i sípání. Kloakální papilomy mohou způsobovat nebo napodobovat rekurentní (opakovaný) výhřez kloaky, zvyšovat tonus stěny břišní, vyvolávat opakované nucení na kálení. Výkaly mohou být řídké, zapáchající, případně s krví, a znečišťovat peří kolem kloaky. V chronických případech se může vyskytovat melena (krev ve výkalech). Ptáci s kloakálními papilomy se mohou normálně rozmnožovat, zatímco jiní nejsou schopni kopulace.

Kožní papilomy mají vzhled pomalu rostoucích, suchých a bradavicím podobných lézí. Těžké změny kůže mohou způsobovat až ztrátu prstů nebo běháku. Papilomatozní změny v GIT mají vzhled různě velkých, sesilních (přisedlý, bez stopky) nebo polypózních útvarů.   Nejjednodušší a nejbezpečnější způsob pro odstranění papilomů je poleptání nitrátem stříbra a pečlivé opláchnutí tekutinou. Ošetření se opakuje denně, dokud změny nezmizí. Preventivně se doporučují stejná opatření jako při jiných infekčních chorobách. Protože se předpokládá přenos při vzájemném kontaktu ptáků, při čištění a kopulaci, je vhodné nemocné ptáky izolovat od ostatních, nepoužívat k chovu a nově nakoupené ptáky karanténovat.

Nejsem veterinář, ale nabízí se to. Možná skočit na veterinu. 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
Klapka - (35) - 5.58 (?), 4.9.2016 10:42

A pipku pořádně prohlédnout. Snáší dál? Hliněná podlaha má vadu - špatně se desinfikuje. Slámu vyhodíte, ale hlínu ne. Já bych celou podlahu polila množstvím desinfekce, aby se to nacucalo celé a hluboko, pak bych udělala betonovou podlahu. Nebo prkenou s nějakou izolací od hlíny. Já čistím kurníky každý týden, a 1x měsíčně desinfikuji. Vystříkám, vyvětrám. I když ani to asi nezabrání infekci čehokoli. Jen se snažím potlačit možnost zavlečení čehokoli. 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
host - 2.222 (?), 23.10.2016 22:39

už jste zjistil, co to je? Moje slepice to mají taky

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika