Mrtvé slepice



Stránky: 1,  2   
host - 156.234 (?) 
21.6.2011 18:52, zobrazeno: 80508x

Slepice chováme už roky, občas se stane, že nějaká pojde. Jenže teď jsme během dvou měsíců našly na zahradě nebo v kurníku už 4 slepice mrtvé. Nebyly to jen staré, ale i letos zakoupené. Jaké jsou nemoci, co se jim mohlo přihodit?

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
host - 147.9 (?), 21.7.2011 21:01
Co takhle je odnést v k veterináři?
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
Oxalistriangularis - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (578) - 66.11 (?), 21.7.2011 22:15

Dost by Vám napovědělo, když byste slepice sami vykuchali a podívali se na jejich vnitřní orgány.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 104.253 (?), 12.8.2011 13:50

Tak ono to nemusí být nutně nemocí. Pokud byly v kurníku, mohli se zadusit plyny. Já jsem tam naistaloval na léto mřížková dvířka z králíkárny a dusno tam měli chudinky pořád, tak jsem jim pozměnil i stěnu. Uvědomte si také, že to může být krmivem nebo spoustou jiných příčin. Pokud krmíte staré, zatuchlé zrní, plesniviny nebo nějaké zkažené potraviny nebo slepice nemají přístup k ČISTÉ vodě, tak je to jasné! Také jsem zjistil toto: Babička má asi 4 slepice na takovém malém pozemku asi 2,5x4 metry a okolo má dřevěný plot-prkno na prkně- asi 2 metry vysoký. Pochopitelně tam mají slepice dost vedro, protože to pořádně nevětrá. Příčin může být skutečně dost.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 64.7 (?), 27.7.2015 22:22

Dobrý den, jsem chovalel začátečník, dnes se mi stalo to samé. Ráno jsem v kurníku našla jednu mrtvou slepičku a druhá v rohu ve výběhu skomírala až také umřela. Vůbec nevím proč se to mohlo stát?

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 157.239 (?), 28.7.2015 18:18

Dobrý den. Škoda, že není třeba pro chov zvířat, která od nedávna přestala být pouhou věcí, něco jako řidičák na zkouškucrying! Určitě by jich oproti dnešku více přežilo byť neúmyslné nesprávné zacházení. Tím si netroufám tvrdit, že je to nutně Váš případ! Jak staré byly-jsou Vaše slepičky-třeba se dotočily jejich biohodiny-6, 8, 10 let? Pokud to jsou mladice, bude pes zakopán jinde. Možností je celá řada, např.-dlouhodobé přehřátí jak přes den ve výběhu i nocemi v rozpáleném, špatně větraném kurníku, úrazy-pády ze špatně konstruovaného hřadu, tma v kurníku, nárazy do překážek při vystrašení dotírajícími predátory-liška, kuna, tchoř, pes, peroucí se kocouři, pářící se s kočkami, člověk nepřítel-soused, přespolní i třeba Vaše vlastní bujné dítěfrown, zkažené krmivo, jed-sezobané granule, ulovení hlodavci, kteří jed sežrali... Popište, prosím, jaké prostorové a další podmínky pipenám dopřáváte, potom se lépe dobereme diagnozy a příznivého řešení pro teď a pro budoucnost. S.P.,Ch.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 183.210 (?), 25.8.2015 17:24

Koupila jsem letos od chovatele hotové slepičky i s kohoutkem, bohužel s nimi jsem si dovlekla i čmelíky. Přestaly mi nest i moje slepičky, hřebínky zbělaly a dokonce mi ti hajzlíci vypili i jednu mládečku, která hřadovala dole na zemi. Přes den nejsou na slepičkách vidět, ale jsou zalezlí v mezírkách, ve dřevě. Všechno dřevěné jsme spálii a ted zrovna reším, jaké dám bidýlka, už mám objednané plastové trubky, snad se na nich udrží, bedýnky jsem taky dala plastové jen nevím, čím je vystlat, zatím tam cpu ořechové llistí, ale uschne a rozdrolí se. Samozřejmě kurník vypalujeme, stříkáme neostomosanem, slepičky biokilem, ale ti malí zmetci se stále vracej.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 157.239 (?), 25.8.2015 17:55

Plastové trubky nebratcrying! Už Vás napadlo, že se na nich nebude slípkám dobře sedět.Vleťte do hájku a ufikněte festovní, rovné lískové nebo bezové větve, ty upevněte do kurníku. NEODSTRAŇUJTE KŮRU-FUNGUJE JAKO PROTISKLUZenlightened! Neméně dobře funguje držadlo hokejky-třeba takové, která přišla o lopatu-nebo se lehce buchnite přes šrajtoflu a kupte latě 6krát4cm, délka dle potřeby, SRAŽTE HRANY!  Podestýlka-hobliny, piliny, seno, sláma-lehce dostupný, levný materiál. Koho netrápí svědomí, sežene po žních zcela zdarmacheeky.Breberky jsou v chovu jen dočasně-zmizí několik měsíců po smrti nebo odstěhování posledního kuralaugh.  S.P.,Ch.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 185.138 (?), 25.8.2015 23:41

Pomozte slepicím a udělejte jim místo, kde se mohou popelit. Někde jsem viděla obrázek pneumatiky, naplněné směsí popela a sypké zeminy, to pokud vám vadí díry, které si slepice dělají samy.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
Hanulle - (11) - 61.40 (?), 12.9.2015 13:20

Dobrý den.

Mám také od 4/015 nové slepičky a každý den najdu 1 mrtvou. Chovám slepice asi 1 rok.Nikdy se mi to nestalo.Už jsou 3 mrtvé. Chovám je ve výběhu 30x15 m, kurník mají dobře větratelný a zateplený. Stavěli jsme ho podle plánu na internetu. Slepička ztrácí den před smrtí chuť běhat, posedává a ráno ji najdu mrtvou v kurníku. Jsou bílé a byli na nich čmelíci. To jediné jsem vypozorovala.Slepici jsem vykuchala a vnitřnosti měla naprosto zdravé. I žloutky měla v sobě.Teď, je pravda, že moc nenesly, ale to je po půl roce přirozené.

Krmím pšenicí, starým chlebem / ne plesnivým /dávala jsem jim rozdrcené kosti, než začaly umírat. A přidávám plastin. Bohužel asi víc než je v návodu.Tak lžíci do směsi pro 10 slepic. Ale tak 2x týdně. Už mě napadlo jestli by to nebylo z předávkování?!.Směs dělám ze strouhané cukety, šrotu.

Ten plastin je minerální krmivo-tak to jediné jim dávám asi 2 měsíce.Jinak krmím stále stejně. Nic nového jsem nedávala.Manžel je myslivec, tak mi nosí pajšl. Vždy ho uvařím a dávám ho slepicím nakrájený. Ale to už dávám rok, tak nevím.sad

Úplně se hrozím ráno otevřít kurník!

Slepicím kydám každý týden. Mají čisto v kurníku. Tak jak se starám já o slepice, se nestará ani můj tchán a to co mně, se jemu nikdy nestalo.

Poraďte mi prosím, co dál.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika