Zlomený stromkový angrešt

host - 63.242 (?)
10.6.2008 21:09

Taky se mi zlomil pod korunkou, tak jsem ho vzal a celou korunku jsem zasadil do země, hluboko, až do poloviny větviček a mám teď z něho keřový angrešt. Buď zakořenil zbytek meruzalky nebo zakřenily větvičky angreštu.Stejně to jde udělat u zlomeného stromku rybízu.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 159.181 (?), 8.6.2008 8:54, zobrazeno: 15685x
Dobrý den, bohužel se nám zlomil angrešt pod tíhou plodů, přestože byl trošku podepřený. Asi měl tenký kmínek, navíc my jsme zahrádkáři začátečníci :-(Prosím o radu, jestli se nedá zachránit úroda, pokud by se kmínek jakoby zase narouboval a přelepil, aby k tomu šly živiny (a je-li lepší to začistit nebo nechat zlomené bez další ho řezání a jen zase k sobě přiložit obě části stromku) a co dělat s tím zlomeným stromkem obecně - jestli se musí pořídit nový nebo jestli se dá nějak oživit. Díky moc za informaci ferbar@atlas.cz

vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18317) - 85.27 (?), 8.6.2008 14:18

Pokud byl stromek angreštu pouze zohnutý a nalomený, zachránit se dá, jestli je zlomený úplně nebo z velké části, je ztracen. Naroubovat a přelepit kmínek je neúčinné.
   U stromkového angreštu je nutné, aby kůl byl vyšší než stromek a přivázaný alespoň na 2 místech - za kmínek i za korunku - nad místem roubování.

host - 50.225 (?), 8.6.2008 14:37
Tahle otázka mě připoměla mé dětství, rodiče měli keřové srstky a ty se nelámaly a ta chuť karmínových plodů... dnes člověk keřový angrešt nekoupí a stromkové jsou na nic

host - 63.242 (?), 10.6.2008 21:09

Taky se mi zlomil pod korunkou, tak jsem ho vzal a celou korunku jsem zasadil do země, hluboko, až do poloviny větviček a mám teď z něho keřový angrešt. Buď zakořenil zbytek meruzalky nebo zakřenily větvičky angreštu.Stejně to jde udělat u zlomeného stromku rybízu.

host - 200.188 (?), 10.6.2008 22:55

Pokud to aspon trochu drzi pri sobe, neni li to zcela na 2 kusy melo by pomoci prelepit to naplasti ci kobercovkou a pevne aspon na 2 mistech privazat ke kulu. Zachranili jsme takto v minulosti uz nekolik angrestu.

at vam to roste           Ondra 

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Napojení na novou kanalizaci9.6.2025
Robotická sekačka na chalupu6.6.2025
Filtrace kohoutkové vody6.6.2025
Robotická sekačka na chalupu5.6.2025
Robotická sekačka na chalupu3.6.2025
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?29.5.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025