Dobrý den,
Jestli se u Vás daří kanadské borůvce, tak "není co řešit" :-)
Pokud se nakonec rozhodnete pro muchovník, podívejte se na Amelanchier spicata (klasnatý) - mají ho pravidelně v Kostelci (při ČZU), ceník k dohledání na webu. Je ideální jako plot, umí udělat husté houští, v severských zemích jsem ho několikrát viděla už vzrostlý. Foto plotu a ne solitery např. zde.
Svůj Vám nevyfotím, je založený loni na podzim, ale už vyhání nové odnože, poporostl mi za letošek odhadem o 35 cm, sázela jsem po metru. Chutí je průměrný - udělá radost, ale nic extra - na koláč mají pro mne málo kyselinky, nejlepší na přímé zobání. Ale stejně Vás většinou ptáci předběhnou, zvlášť pokud jste u lesa. Zase zraje o prázdninách a děti mají co zobat už z mladých rostlinek a aby rostl, krom zasazení není potřeba skoro nic - snad nenechat první rok přeschnout. Poradí si i v horší půdě, případně kolem můžete zamulčovat vrstvičkou posekané trávy. V dalších letech si bude dělat mulč z opadaného listí sám. A nemusíte odstraňovat odplozené výhony :-) Jestli ale nepotřebujete hlavně odclonění, pak asi vybírejte čistě podle chuti (a vzrůstu, aby na ty bobule děti vůbec dosahly).
Snad to pomůže, M.