Tajemná oskeruše
|
|
|
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
|
host - 51.65 (?), 2.2.2010 17:31, zobrazeno: 18748x
Zdravím, zajímalo by mě, jaké máte zkušenosti s pěstováním tohoto pro mě v podstatě neznámého ovoce. Jak oskeruše vypadá, jak chutná a proč je pálenka z ní tak vzácná?
Adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
|
host - 24.183 (?), 2.2.2010 19:59
Tak zkušenosti ostatních by mě také zajímaly. Moje zkušenosti jsou dlouhé zhruba 11 měsíců, tehdy jsem si koupil tříletý semenáček v kontejneru. Za rok 2009 špičák pěkně narostl, teď má asi dva metry. Doufám, že letošní mrazy přežije bez úhony.
Pálenka je vzácná právě proto, že je vzácná (a velmi dobrá) - dospělých stromů je málo a velmi dlouho trvá než mladý stromek začne plodit.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
|
host - 180.2 (?), 3.2.2010 13:02
Dobrý den, řekl bych, že lepší poloha než uvádíte ani nemůže být. Proč ale schovávat semenáčky do sklepa nechápu. Vysadit na stanoviště, chránit před okusem a pohoda. Ve volné půdě bude růst mnohem lépe, než v nějakém kontejneru. Stanislaw
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
|
host - 180.2 (?), 3.2.2010 20:56
Tak já bych se přiklonil k názoru paní Konvalinky. I když jste dostatečně mlád, což může být ovšem relativní, tak čekání mnoha roků na první úrodu je přeci jen ztráta času. A taky si myslím, že ti, co u nás oskeruši pěstují a jsou schopni dopěstovat pěkný stromek, tak nabízí kvalitní výsadbový materiál. Těchto stromků se moc nenabízí, i když je to i módní záležitost. Zase se tak masově nevysazují, jelikož pro to není nějak velký důvod. I když já jeden zvažuji a to budu mít letos 57 roků. Stanislaw
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
|
host - 178.235 (?), 22.4.2010 6:48
Každá móda přejde.Nejvíc mě fascinují na koštech destilátů výrobci osvědčených hruškovic, když "namontují " do své "Williamsky"trochu oskeruší(prý na vylepšení!).To je neodpustitelný hřích.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
Pokračování této diskuze (další příspěvky) | 1, 2
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |