Sázení keřového rybízu - Josty
|
|
 |
 |
Vlaďka. - Stříbrný Zahrádkář (173) - 180.6 (?) 14.11.2019 20:57
Tak možná to není roubované, nevěděla jsem, že se rybíz neroubuje. Každopádně z kořenů vyrůstá jenom jeden výhon, délka je asi půl metru. Stromkový to nebude, je to jenom proutek bez náznaku korunky (nebo roubování ve výšce korunky). Celé to můžu vyfotit až v sobotu odpoledne, teď to mám spolu s hrušní zasypané zemí na zahradě, v sobotu odpoledne oboje vytáhnu, namočím kořeny do vody a v neděli zasadím. Teď bych mohla vyfotit jenom ten proutek co kouká ze země, ale to je předpokládám k ničemu.
Mám tedy rybíz zasadit tak, aby byly kořeny 10 cm pod zemí a doufat, že z nich vyrostou časem další proutky? A ten stávající zastřihnout na jaře na 3 pupeny?
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
 |
 |
 |
|
|
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
Vlaďka. - Stříbrný Zahrádkář (173) - 180.6 (?), 14.11.2019 20:57
Tak možná to není roubované, nevěděla jsem, že se rybíz neroubuje. Každopádně z kořenů vyrůstá jenom jeden výhon, délka je asi půl metru. Stromkový to nebude, je to jenom proutek bez náznaku korunky (nebo roubování ve výšce korunky). Celé to můžu vyfotit až v sobotu odpoledne, teď to mám spolu s hrušní zasypané zemí na zahradě, v sobotu odpoledne oboje vytáhnu, namočím kořeny do vody a v neděli zasadím. Teď bych mohla vyfotit jenom ten proutek co kouká ze země, ale to je předpokládám k ničemu.
Mám tedy rybíz zasadit tak, aby byly kořeny 10 cm pod zemí a doufat, že z nich vyrostou časem další proutky? A ten stávající zastřihnout na jaře na 3 pupeny?
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 161.31 (?), 24.11.2019 22:10
Jostu a rybiz doporucuju sadit trochu hlbsie preto, aby si kazda vetvicka na kriku vytvorila sekundarne vlastnu korenovu sustavu. Pokial ma vas kricek len jeden vyhon, tak si myslim ze je v tejto chvili jedno ci ho zasadite trochu hlbsie alebo rovnako ako bol doteraz.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 148.151 (?), 4.12.2019 12:55
Musím jen souhlasit, s takovým sázením mám taky dobrou zkušenost. Lépe se pak i zalévá a hnojí.
|
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|