Rozinkový strom - Muchovník olšolistý



   Předchozí příspěvky  |  1,  2,  3,  4   
                  
host - 121.162 (?) 
19.2.2011 19:05

Kupoval jsem Muchovník, odrůdu Martin ve farmě Bormato v Úpici.Naštěstí to tam mám cca 5 km a chtěl jsem nejdřív ochutnat a pak kupovat.Mají 4 odrůdy a nejdříve jsem ochutnal bez povědomosti, o kterou odrůdu se jedná a vybral jsem Martina a shodnul jsem se s většinou.Pěstují Muchovník na místě kde by nic náchylného nevydrželo a v reálu keře vypadají skutečně jako na fotkách.svěží, obalené plody a to bez jakékoliv speciální péče.Souhlasím s tím, že plody jsou výborné a uvažuji, že letos přikoupím další.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
host - 23.5 (?), 2.6.2011 19:56
Je to plevel s velice chutným ovocem. Ale pozor na ptactvo, velice mu chutná. Dorůsta výšky až 3 m i jako keř. Je poměrně vybíravý na stanoviště. Měl jsem jej na slunném klidném místě a prostě nešel. Před úplnou likvidací jsem jej pna rok přesadil do průva nu mezi domy a hle. Najednou začal růst(po 10 letech a dnes je to největší keř s obrovským množstvím plodůod června do půlky července.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
moonvil - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (100) - 112.141 (?), 22.5.2015 14:07

Aby to nebylo špatně pochopeno - na slunných otevřených místech se muchovníku pochopitelně taky daří. Některé keře ale rostou jako z vody a jiné roky "trčí", přitom jsou vysazeny vedle sebe. Konkrétně mi tohleto udělaly 4 očkované muchovníky, které přirůstaly tempem 2cm za rok zatímco vedlejší pravokořenný Smoky zvládal ročně metrové výhony.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
1,  2,  3,  4   
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika