Květy muchovníku nejsou voňavé ani růžové... snad se jen mohou někomu zdát i krásné... Řekl bych, že to co máte na zahradě není Amelanchnier(Muchovník),nýbrž něco jiného. Přikoádám obrázek květenství Muchovníku Cusického.
Muchovník (jakýkoliv druh) je super keř či strom. Krásně kvete, zatím jsme sice nezkusili žádný z receptů (kompoty, jamy), protože jsme ho stihli průběně obírat a rovnou jíst. Moc dobré plody, nenamrzá a nemá žádné choroby.
Dobrý den, můžete mi někdo napsat, jaké má mít květy? Mám ho doma cca. 4.rokem a nádhěrně mi vykvetl. Květy jsou krásné, voňavé a růžové. Jenže kdesi jsem viděla, že má bílé květy, tak teď nevím, co mám doma.
Květy muchovníku nejsou voňavé ani růžové... snad se jen mohou někomu zdát i krásné... Řekl bych, že to co máte na zahradě není Amelanchnier(Muchovník),nýbrž něco jiného. Přikoádám obrázek květenství Muchovníku Cusického.
Vaigélie to není, ty teprve raší a květy mají zvonkový tvar. Ale podobně mi teď kvete nektarinka Venus - takže od oka tipuji spíš nějakou mandloň nebo jinou peckovinu... Lída