Rozinkový strom - Muchovník olšolistý

host - 121.162 (?) 
19.2.2011 19:05

Kupoval jsem Muchovník, odrůdu Martin ve farmě Bormato v Úpici.Naštěstí to tam mám cca 5 km a chtěl jsem nejdřív ochutnat a pak kupovat.Mají 4 odrůdy a nejdříve jsem ochutnal bez povědomosti, o kterou odrůdu se jedná a vybral jsem Martina a shodnul jsem se s většinou.Pěstují Muchovník na místě kde by nic náchylného nevydrželo a v reálu keře vypadají skutečně jako na fotkách.svěží, obalené plody a to bez jakékoliv speciální péče.Souhlasím s tím, že plody jsou výborné a uvažuji, že letos přikoupím další.

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 23.5 (?), 2.6.2011 19:56
Je to plevel s velice chutným ovocem. Ale pozor na ptactvo, velice mu chutná. Dorůsta výšky až 3 m i jako keř. Je poměrně vybíravý na stanoviště. Měl jsem jej na slunném klidném místě a prostě nešel. Před úplnou likvidací jsem jej pna rok přesadil do průva nu mezi domy a hle. Najednou začal růst(po 10 letech a dnes je to největší keř s obrovským množstvím plodůod června do půlky července.

moonvil - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (100) - 112.141 (?), 22.5.2015 14:07

Aby to nebylo špatně pochopeno - na slunných otevřených místech se muchovníku pochopitelně taky daří. Některé keře ale rostou jako z vody a jiné roky "trčí", přitom jsou vysazeny vedle sebe. Konkrétně mi tohleto udělaly 4 očkované muchovníky, které přirůstaly tempem 2cm za rok zatímco vedlejší pravokořenný Smoky zvládal ročně metrové výhony.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Stihl HS4516.5.2025
Koš na čidlo13.5.2025
Koš na čidlo12.5.2025
Rozetové kování montáž10.5.2025
Rozetové kování montáž9.5.2025
Rozetové kování montáž9.5.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz