Nemoc angreštu

Tondaa - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (87) - 253.34 (?)
17.5.2014 17:44

mi kdysi poradili na padlí..ostříhat větve... hned teť a spálit. Pak postříkat jakýmkoli mýdlovým roztokem... celý ten pahýl. (zůstal vlastně jako by ujatý roub).Ještě do zimy vyrašilo několik větviček a další rok už úroda zdravá. Je to několik let... zatím se daří... bez postřiků!!

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 90.235 (?), 17.5.2014 18:46

Děkuji za tip, podívám se na to. Každopádně korunky prostříhám, napadené výhony, pokud budou, zlikviduju. Zítra, jestli přestane pršet, se pokusím najít a obrat všechny napadené plody. Je jich tam ještě hodně zdravých, tak se třeba i úrody dočkám. Na jaře vysadím pár nových rezistentů a jestli opatření nepomohou, časem zlikviduji tyhle stromky a též nahradím ověřenými rezistenty...

host - 248.95 (?), 7.6.2014 23:50

Určitě korunky prostříhejte, pokud je korunka vzdušná, proudí skrz ni vzduch a soused nemá napadené angešty, udržíte i nerezistenty se dvěma postřiky (před a po květu) v dobrém stavu. Sama mám takhle Zlatý Fík - je OK, padlí minimum - od té doby, co soused zlikvidoval neošetřované angrešty rostoucí metr od toho mého.  Lída

Tondaa - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (87) - 253.34 (?), 17.5.2014 17:44

mi kdysi poradili na padlí..ostříhat větve... hned teť a spálit. Pak postříkat jakýmkoli mýdlovým roztokem... celý ten pahýl. (zůstal vlastně jako by ujatý roub).Ještě do zimy vyrašilo několik větviček a další rok už úroda zdravá. Je to několik let... zatím se daří... bez postřiků!!

Tondaa - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (87) - 253.34 (?), 6.6.2014 17:33

...tak to mám zase... jak říkávaly už babky - nerouhej se!!!...padlí mám na všem, co na zahradě roste!! 

// vulgáry se tady nepoužívají, takže..(jen zlost)!!.//

happy - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (115) - 251.234 (?), 7.6.2014 17:03

Mam na zahrade rezistentni Karat ale prijde mi ze s temi starymi odrudami chutove opravdu nejde srovnavat. Uz jsem uvazoval ze zkusim nejakuo starou odrudu sehnat a budu strikat sad.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Filtrace kohoutkové vody13.6.2025
Filtrace kohoutkové vody12.6.2025
Napojení na novou kanalizaci11.6.2025
Filtrace kohoutkové vody11.6.2025
Napojení na novou kanalizaci10.6.2025
Napojení na novou kanalizaci10.6.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz