Maliník - nedaří se pěstování



   Předchozí příspěvky  |  1,  2   
               
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18313) - 57.250 (?) 
17.4.2014 10:00

Pokud maliny rostou v trávníku, kde nemají co dělat, vyryl bych je hned a přesadil. Zachovat kořenový bal (drn) je dobré, ale ne zcela nutné, stačí dostatečně silný odnožující kořen.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
               
Standa_hk - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5555) - 244.2 (?), 17.4.2014 10:15

v této době malinní vyrývám proto, že v důsledku to má největší herbicidní účinnek.

Přesazovat jste měl tak před měsícem či dvěma (po rozmrznutí půdy). Další termín pro přesazování je v době letní stagnace, hned po skončení sklizně. Slabé a nevhodné proto odstraňte ihned, nejsilnější nechte vyrůst (nebo je také odstraňte vyrýpnutím s podstatnou částí kořenů).

Pokud chcete vyryté použít jako sazenice, radši je nakontejnerujte do kýblů se substrátem pro pelargonie a případné ztráty tak nebudete muset řešit dosazováním.

S.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
Majus - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (80) - 173.196 (?), 2.5.2014 12:57

Děkuji všem za reakce, koncem března jsme byli na dovolené a byli jsme ubytováni u pána, který měl spoustu různých malin, malinoostružin a podaroval nás odkopky. Některé jsem dala do toho svého rygolu u drátěnky, chytly se, ale zatím raší jen z toho pahýlu, nové výhony zatím nic. Protože jich bylo dost, tak jsem zbylé dala na jiné místo, kde mám také udělaný rygol, ale v něm mám navezenou normální zeminu (bez hrabanky), takže je tam půda těžší a zdá se, že tam jim to svědčí lépe, již mají několik nových výhonů rostoucích přímo ze země. Takže ty podmínky, které jsem jim bláhově připravila a myslela si, že se budou mít jako v bavlnce asi nebude ideální. Počkám, jak dopadnou tyhle a jestli znovu zajdou, tak tam ten substrát trochu povyměním. S tou travní nastýlkou to zkusím, zatím mám ale nedostatek trávy :-), dávám ji kolem stromů, pod keře, bydlí pod ní fůra žížal :-), při příštím sekání půjde pod maliny.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 25.2 (?), 4.5.2014 21:48

O odrůdu u maliníku zas tak moc nejde. Je to plastická rostlina která si opravdu zvykne na ledasjaké prostředí. Přikláním se k radě pana Vysloužila. Ale moje rada zní - Pro začátek malině dopřejte běžný zahradní substrát v jamě padesát na padesát(nebo by mohlo stačit i šířka rýče). Tento substrát je pouze na nastartování. Po nasázení výhon zastřihněte cca na deset cm nad půdou, většinou toto bude stačit, pokud zastřižený výhon nic dělat nebude nic se neděje, maliník v rámci sebezáchovy vyžene nové z kořenových pupenů. Pokud Vám přesto maliník vyžene pouze jediného chudáčka, nezoufejte a dopřejte mu čas. Na podzim chudáčka zastřihněte opět na deset cm. A věřím, že v následujícím roce se dočkáte bohaté úrody. Poslední rada zní - nepřesazovat pokud vás v prvním veetačním roce zklamal - vynahradí vám to v následujícím!!!

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
1,  2   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?30.4.2024
Úprava vody magnetickým polem29.4.2024
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?29.4.2024
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?28.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika