Děkuji všem za názory a rady. Zimolez jsem koupila loni v létě, keříčky byly asi poloviční než jsou teď. Truhlíky byly naplněny zcela novou zeminou - smícháno polovina originál na borůvky (v té době jsem nevěděla, že kamčatka nevyžaduje kyselou půdu apod..) a polovina obyčejná hlína. Hnojím jednou za čas (cca jednou za 1-2 měsíce) kapalné Hoštické hnojivo na borůvky s guanem (dávkování dle návodu.
Je pravda, že nám na trámech pod střechou sedávají vrabci, tudiíž jejich trus padá i do truhlíků, ale do obou. A zatímco jedna "borůvka" je - jak je i patrné ze snímku - pěkná, druhá vyloženě živoří. Škůdce jsem žádné neobjevila, zalévám snad dostatečně, aby půda nebyla vyschlá. Stanoviště je téměř po celý den slunečné..
Ještě jednou děkuji všem, zkusím tedy ještě počkat, jestli se vzpamatuje. Mate mě i to, že má jen částečně olistěné větvičky, vždycky jeden dva lupínky a pak třeba 5-7-10 cm "mezera" kde je úplně holá a pak zase pár lupínků.. Ta první už je dávno v květu a tahle je úplný chudáček