Množím kamčatský zimolez stejně jako pan 89 30, rozdělením trsu. Ne tedy každý rok,tak rychle mi trs nedorůstá. Množit semeny bych se bál, nepodrží vlastnosti mateřské rostlin, navíc to trvá dlouho.
Množím tak, že mladou větvičku ohnu zahrnu hlínou, na jaře jsem to udělala a včera jsem takto vypěstované krásně prokořenělé sazeničky přesadila z jednoho keříčku jsem jich mněla 5 tak to zkuste, je to podle mně lepší než odkopávat základní keřík.
Doufám, že se jim bude dařit, i těm brusinkám, co jsem koupila. Představuji si to tak, že bych ty brusinka zasadila pod ty boruvky, máte s tím někdo zkušenost?
Tak to bych nědělal s těmi brusinkami pod borůvkami. já mám borůvky v rozteči 0,8 * 0,8 metru a jsou tak bujné že mezi nimi není ani světlo ani místo. Jestli máte borůvky ještě malé počkejte 1-2 roky a budete vidět ten prales. Brusinky dejte jinam
Včera se mi dostal do ruky nový Starkl. Jsou tam mj. obrázky odrůdy "Modrý triuph", na fotce je vedle plodů i pravítko, takže to vypadá, že plody mají na délku 3 cm!
Tak mám pocit, že já pěstuji něco jiného ...
Až tak dlouhé je teda nemám, (tak 2 cm) ale taky se o ně nijak nestarám. Porovnám-li ovšem (už je to asi 10 let) obrázek rybízu Rovada v rukou malé dívenky s tím, co skutečně vyrostlo, je "kamčatka" ještě v toleranci.
Také mě poslali katalog jsou tam barvy a seskupení květů a plodů upravené na počítači aby se lépe prodávali koupil jsem od nich před 10 nebo 15 lety švestku domácí když začla plodit měla šárku musel jsem ji spálit také Kanadskou borůvku Haidi také neni 1,5 metru vysoká jak tvrdí možná kdyby ubrali na velikosti a barvě mohli by být sazenice levnější.