Tento rok sklamanie zo sadenic zo Sempry Turnov. Hoci slusne zabalene, vydrzali 2 dni cestovania az na Slovensko, po rozbaleni som sa nestacil cudovat, co sa uz dnes povazuje za expedovatelnu sadenicu. Vysoky podiel - aj 5-10 v 25 ks baliku malo nedostatocne vyvinuty korenovy system. Prekusol by som aj iste otlcenie a polamanie listov pri namackani v krabici, hoci si myslim, ze aj tomu by sa dalo pri troche snahy do znacnej miery vyhnut. Listy az tak nevadia, ak je zdrave srdiecko a korenovy system, no prave to druhe tu absentuje. Navyse kazdy balik obsahoval presne tych 25, najviac 26 sadenic, pricom teda vzdy tych 5-10 z nich by som si ja osobne nedovolil predavat, jedine pribalit ako bonus zadarmo. Pre ilustraciu je v prilohe foto asi najhorsieho zvazku odrody Darselekt. Asi malo vplyv aj to, ze museli vyoravat sadenice bez ohladu na pocasie, teda v pondelok 16.9, kedy asi presalo, alebo jednoducho neboli vhodne podmienky.
Mal som vysoke ocakavania, v roku 2007 boli sadenice z Turnova krasne, neobite, pekne v 1 vrstve v bananovej krabici, takze bez polamania listov. V baliku 25 ks krasne vyvinutych sadenic a dalsie slabsie 3-4 ks ako bonus.
Na druhej strane ocenujem velmi ustretovu komunikaciu zo strany Sempry Turnov, poslu balik presne vo vopred dohodnuty den, zaslu udaje pre sledovanie zasielky. zasielka prisla za 48 hodin (na Slovensko) kurierom DHL, co je oproti poste ovela istejsie obzvlast pri zivych rastlinach. Tiez bez problemov nemiesto zaslania 25 ks novinky zaslali 1 balik sadenic zadarmo (resp. oznacili ich ako tu bonusovu novinku).
Snad to dobre dopadne a sadenice sa ujmu, no nabuduce asi skusim Vranany, uz len preto, ze predavaju po 10ks.