Pro pana PP a jemu podobných:
1. Rozhodně nejsem líná něco hledat, právě naopak a strávila jsem s tím hledáním celkem dost času. Lakmusové papírky od PH 0 jsou běžné a stejně jako pan 25.156 si myslím, že jsou na měření PH půdy nepřesné. Proto je nemíním objednávat na e-shopu za poštovné vyšší než cena papírků, abych si ověřila svojí domněnku, že jsou k ničemu. Proto jsem se zde ptala, zda někdo měří PH půdy lakmusovými papírky v praxi a funguje mu to, ale nikdo se neozval, což mě utvrzuje, že jsou ty rady zde na měření PH půdy lakmusovým papírkem pouze teoretické a v praxi to nikdo nedělá.
2. Další radu jsem dostala, že mám PH změřit bazénovým testem, že je přesnější. Proto jsem navštívila několik hobby marketů v mém okolí (OBI, Bauhaus, žádný krámek za rohem) a také hledala na netu, ale všechny bazénové testy, které jsem našla, tak byly nad PH 6 a já potřebuji pro PH 4-6. Načež jsem dostala radu, že jsem špatně hledala, místo rady, kde mají test v potřebném rozsahu. Asi je těžké přiznat, že se opravdu nedělá.
3. Co máte pořád s tím trolem? Když nechcete poradit, tak přece nemusíte přispívat, ale slovně napadat jak mě, tak i jiné diskutující, tenhle aspekt některých fór opravdu nepochopím a bohužel už je to i zde.
4. Koupit nové borůvky by jednodušší určitě bylo, levnější vzhledem k ceně borůvky naštěstí zatím ne. Navíc můžu za chvíli dopadnout stejně. Ráda bych přišla na příčinu, co jim schází, abych příště věděla. Je pravda, že letos se jim příliš nedařilo, nové přírůstky mají malé s nezdravými listy a borůvek jenom pár. Ale zase tak špatné, abych je vyhodila a začala znova, to naštěstí nejsou. A pevně doufám, že ani nebudou a že se mi je podaří vyléčit. Takže moc děkuji těm, kteří se snažili opravdu poradit a pomoci.