Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Dobrý den,

malinoostružiny pěstuju asi třetí rok a stále sbírám zkušenosti jak to co nejvíce zefektivnit. Mám je v úzkém záhonu s drátěnkou (viz fotka), dráty ve výšce 50 - 100 - 150 - 200 cm, dvojitě, 60 cm od sebe. Jednotlivé rostliny mají spon cca 90 cm. Předloni jsem je na podzim hodně prostříhala a vyvázala až na třetí drát (150cm) a na jaře jsem byla překvapená, že ty vysoko vyvázané většinou vymrzly. Na jaře, když byly výhony narašené asi tak, jako jsou teď na fotce,  jsem je opět vyvázala až nahoru - a zase velká část zaschla. Úroda byla i tak slušná, ale chtěla jsem se letos vyvarovat chyb, proto jsem je na podzim až na ty nejslabší výhony neprostříhala, nechala je max. na druhém drátu, aby nevymrzly a vyvazovat se chystám, až ještě trochu víc vyrazí.

Začíná to být ale slušné houští, tak nevím, jak se s tím popasuju. Jaký řez byste mi poradili? Kolik výhonů z každé rostliny nechat? Jak dlouhé? Co s bočním obrostem (výhony se větví třeba i na pět dlouhých šlahounů)? Jak moc prostříháváte během sezóny? Mě obrážely strašně moc, prostříhávala jsem dvakrát, abych vůbec našla sklizeň...

Děkuju, Elen

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 10 a číslo 10.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika