Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Místo takového souseda máme my za souseda zemědělské družstvo. A nevím jaké osvícení nastalo v uplynulých cca 10 letech, ale letošní cukrová řepa byla postříkána bůhvíčím celkem 12x!!! Zhruba v polovině případů šlo o aplikaci postřikové kapaliny v dubnu, květnu, kdy u nás letos silně foukalo téměř bez přestávky. Absolutně bez zájmu, že nám to zasáhlo celou zahradu. Podle toho jak je řepa čistá bez okopávání je asi jasné, o jaký typ pesticidu šlo nejčastěji.

Takže jsme se letos rozhodli nevysekávat divoce rostoucí plevel, který naši zahradu a pole odděluje. Dvoumetrové kopřivy a lebedy sice vzbuzují hrůzu, ovšem já raději v zahradě uvidím semena plevelů, než neznámé jedy. Takhle máme aspoň nějakou drobnou biologickou bránu, která by mohla postřik zachytit. Ale co s tím na jaře, když plevel ještě není vysoký a plot zarostlý, nevím. Zkoušeli jsme plachtu na plot, ta ale nebyla trvanlivá a opakovaně do toho investovat by nás asi zruinovalo. Stejně tak stavba nějakého nepropustného zděného plotu nepřichází vůbec v úvahu v dohledném horizontu.

Zkrátka se vrací doba, kdy zemědělská družstva vládnou světu.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 19 a číslo 16.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika