Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Ja som dvakrat v minulosti kupoval zelene sadenice na jesen zo sempry Turnov. Prvykrat v roku 2007, potom tusim 2012. Prva zasielka este v dobe ked posielali len vramci CR, musel som ist na postu v Květné - najblizsia v CR. Sadenice vtedy vcelku pekne - kupoval som Kama, Dukat, Pegassus, Bounty a dostal som aj Onda. Druhykrat mi poslali sadenice velmi biedne, zrejme tie uplne posledne zo slahunov. Kupoval som Kama, Karmen, Symphony, Rumba, Elkat, Florence, Darselekt. Mam este aj Clery.

darselekt bol extremne nachylny na chlorozu, nepodarilo sa mi mat z neho rozumnu urodu, sadenice postupne vyhynuli.

Symphony odisla bud na fytoftoru alebo extremnu citlivost na prisusky - rastliny tiez postupne vyhynuli, hoci sprvu boli vitalne a vyrobil som z nich mnoho peknych novych sadenic, hoci plody boli chutne.

karmen neznesie prisusok - plody su potom scvrknute s vystupenymi semienkami, nechutne a nejedle a rastliny vyhynu. Aj normalne plody su prehnane velke a strasne makke a otlacuju sa. Mne ani ich chut nevyhovuje. Pri ustrazeni zalievky ale brutalne odnozuju, neporovnatelne s inymi odrodami. Chutovo mi navyse nesedia, uz viac nebudem pestovat.

Elkat je mierne citlivejsi na chlorozu, ale da sa pestovat.

Ostatne boli dobre pestovatelne bez specialnejsej starostlivosti, ale dalej budem pestovat len Rumba, Clery a Florence. Rumba (ta je top) a Clery maju najlepsiu chut, pevne plody, privelmi neodnozuju a su skore. Florence odnozuje viac, je menej sladka a ma menej pevne plody ale z neskorsich je najlepsia. V zalohe si este necham par kusov kama a elkat. Pegassus uz nemam, ale ten by tiez mohol byt v zalohe. Ostatne uz nie.   

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 17 a číslo 18.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika