Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Josta je jako podnož docela dobrá věc. Dost sílí, nevím jestli v kombinaci s angrešty to nebude příliš. I když jsme pěstovali angrešty na kmínku 60 cm, vázali jsme je. Jedna věc je zlomení kmínku druhá vylomení roubu při vysoké úrodě a třeba větrné smršti. 

      Abyste nedošel při pěstování bez opory k těmto škodám, bylo by lepší udělat ten kratší kmínek z řízku angreštu. Už jsem tu psal jak se dají zakořenit v podmínkách, kdy máte skleník nebo množárnu, ale velmi dobře jsou i roubů troubovaných na zakořenělé, ale i čerstvé řízky Josty, meruzalky, popř. čeveného rybízu J.V. Teets.  Vysadit je tak, aby z roubu koukalo nad povrch je jedno dvě očka. Můžete je zahrnout celé nebo jak tu psal jeden autor s tou bavlnkou. Vcelku dobře to vychází i bez toho povolování. Když roub nad místem, kde je páska tloustne, narůstá, vlastně se sám odštípne od podnože.

     Na podzim se rozhodnete, jestli terminál hnát na výhon, na kterém - až naroste do potřebné délky založíte korunku, nebo jestli si založíte keře. Pokud víte jak angrešty, které chcete tímto způsobem pěstovat, rostou, vybírejte ty pevně rostoucí a odolné hnědému padlí. Převislá korunka ve výšce 60 cm nad zemí není žádná ideální záležitost k ošetřování, ani ke sklizni.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 17 a číslo 13.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika