Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Něco z definic:

- Džemy připravujeme svařením celého nebo půleného ovoce s cukrem do rosolovité konzistence. V hotovém džemu musí být kousky ovoce (u některých i semena označované jako "popeloviny") a tím se džem odlišuje od marmelády...

-Marmelády se připravují z ovocného přetlaku, které se převařují s cukrem...

-Rosoly se připravují vařením tak, že se šťáva zízkává pařením celého nebo rozděleného ovoce, protože tak do do produktu přejde více pektinových a aromatických látek jak při lisovaní za ovoce za studena...

-pektínové látky obsahuje nezralé ovoce a dozretím jich ubyde rovněž tak kyselin...

- z některého ovoce (a je tam vyjmenované) se nedají vařit marmelády bez přidání nezrelého ovoce bohatého na pektin nebo pektinu v prášku nebo tekutém stavu

-pektinové látky želírují jen tehdy, když marmeláda obsahuje dostatečné množství cukru a kyselin..., proto se přidává š´táva z citronů nebo kyselina citronová..

- při vaření marmelády postupujeme tak, že nejdříve na prudkém plameni odpaříme část vody, přidáme cukr, opět prudce povaříme a přidáme kyselinu citronovou nebo pektiny a už vaříme krátký čas aby se nerozštěpily pektinové látky v neúčinné složky...

Tyto fragmenty jsem opsal a tudíž případné přpomínky padají na hlavu autora publikace.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 10 a číslo 12.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika