Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Je to velmi nebezpečný, karcinogenní odpad. Jedovaté látky v pražcích zůstávají několik desetiletí, těžko se z prostředí odbourávají a jsou velmi nebezpečné.

Vím o čem mluvím - koupili jsme zahradu, na které byly dva pražce použité jako opora pro srovnání svahu. Přestože byly již velmi staré, na povrchu opršelé do světle šedé barvy a jeden byl odspodu značně zetlelý, páchly v teplém počasí pořád a půda kolem nich byla nasycená černou olejnatou látkou z nich. Víte, jak to v létě páchne na starých nádražích na nástupišti ? Tak takhle vám to bude páchnout na zahradě.

Prodávání pražců pro soukromé účely bylo již mnohokrát i z oficiálních míst (dokonce úřad ombudsmana) kritizováno, železnice se tak jednoduše zbavuje odpadu, který by musela jinak s velkými náklady ekologicky likvidovat.

Podívejte se na jiné diskuse na stejné téma na tomto fóru, najděte si téma "dřevěné pražce" ve vyhledávači a pak teprve zvažte "přínos" pražců pro vaši zahradu ještě znovu, než je opravdu použijete, aby jste pozdě nelitovali.

Ale vy jste chtěla návod na úpravu pražců. Jak tak čtu ty "návody" výše, tak mi běhá mráz po zádech - je to stejný humus jako samotné pražce. A jsem přesvědčená, že ani žádný nátěr proti jedům uzavřeným v pražcích nepomůže. Neprodyšný nátěr se vám s největší pravděpodobností nepodaří, protože dřevo v tak silné hmotě, jakou jsou pražce, se rouztahuje a smršťuje v závislosti na teplotě a vlhkosti prostředí. A nátěr tedy brzy popraská. A budete tam co na začátku...

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 15 a číslo 10.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika