Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

V případě ebay se nakupuje ze skladu v EU. Je to opět ali, který má sklad v EU a využívá ebay, aby pokryla více zákazníků. A nebo je to obchodník, který nakupuje na Ali a prodává přes ebay. Tím pádem clo i DPH zaplatil obchodník a o to si navýšil cenu. A samozřejmě poplatek k tomu. I Ali někdy nabízí možnost zaslání ze skladu v EU, ale za cenu klidně i 2 x vyšší. DPH ani clu se vyhnout legálně prostě nedá, vždycky ho nakonec někdo uhradí a zákazníkovi se to projeví v ceně.

Asi se někdy něco solidního nakoupit dá (mně se to povedlo výjimečně), ale opravdoví kvalitní výrobci jen výjimečně využívají ali/ali-ebay. A rozhodně takové kvalitní výrobky s pořádnou výstupní kontrolou a bez fake certifikátů nejsou levné.

Z nějakého důvodu si u nás lidi myslí, že v Číně se vyrábí levně. Rozhodně nevyrábí, jen o něco málo levněji. Výhodou Číny je extrémní návaznost jednotlivých subdodavatelů. Všechno je to v obřích komplexech. Fabriky se dají postavit velmi rychle, protože potřebují jen zlomek povolení a nařízení hygieny, bezpečnosti práci apod je mnohem benevolentnější než u nás. A na ekologii se taky hledí méně než u nás. 

Levně se vyrábí ve Vietnamu, Bangladéši,...

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 20 a číslo 10.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika