Netrpelivost ruze neprinasi

Eva Kaš - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (124) - 167.6 (?)
18.9.2009 15:56

Zdravím, s těmi jiřinami je to divné, před 20 léty jsem dostala první jiřiny od manžel.strýce, který je vyhodil právě pro podzimní kvetení. Že by fakt globální oteplování, no 30 stupňová vedra, která tu byla před loni a dřív si opravdu v létě nepamatuji.

A ty barevné katalogy = past na peněženku, ale už jsem chytřejší a letos jsem objednala až v koncem dubna a roste vše. Poslední roky jsem davala došlé rostliny různě do kůlny a garáže, většinou to vydrželo. Letošní jaro bylo extrémní, dlouho chladno a deštivo a pak značné teplo a sucho a léto škoda mluvit.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

honey - (43) - 218.253 (?), 16.9.2009 16:23, zobrazeno: 5720x

...tak jsem si asi pred dvema tydny objednala z Francie od Delbarda nadherne tulipany... A ejhle, konecne se objevila podzimni nabidka Lukon-glads a presne tyhle tulipany nabizi jako letosni novinku take :-) Holt, svetu tulipanu vladne Holandsko, co je vysila do celeho sveta, takze s Delbardem uz diru do sveta neudelam. Ale v penezence bohuzel jo... pouceni pro priste ;-)

China Town - viridiflorovite tulipany
China Town - viridiflorovite tulipany

Eva Kaš - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (124) - 167.6 (?), 16.9.2009 17:05

Zdravím Honey, tenhle tulipán nabízel(asi ještě i nabízí) i p.Basík, objednala jsem jej u něj před lety. Jinak cibuloviny třeba lilie, má p.Basík bezkonkurenční. Objednávala jsem hlavně lilie.Lilie velký výběr má i Lukon Bulbs, ten bude mít i obrovský výběr tulipánu a narcisů.

Lilie od LG
Lilie od LG
Lilie od LG
Lilie od LG

honey - (43) - 218.253 (?), 16.9.2009 17:26

Ty lilie v kombinaci s trapatkou a jirinami je naprosto uzasna... Jak to ale delate? Lilie mi kvetly nekdy uprostred leta... az o neco pozdeji echinacea a jiriny teprve ted.. :-) Jinak - na Lukon Bulbs nemam katalog... ale pry jsou podobni jako Lukon-glads. A ti sidli 5km od nas, takze si pro zbozi vzdy dojedu.

Eva Kaš - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (124) - 167.6 (?), 16.9.2009 18:07

Ty lilie kvetly v červenci, omlouvám se za neaktuální foto.Teď už né, teď už jen astry, sedum a jiřiny. K těm fotkám, hodně jsem tu na zahradě četla stezky na kvalitu z katalogu LG, já si nemohu stěžovat.Ty lilie jsem sázela v roce 2005-6, tyhle zrovna potřebují čas aby kvetly takhle. A u té stěny jsou v dešťovém stínu, chvíli mi trvalo než jsem přišla na květiny kterým sucho svědčí.

honey - (43) - 218.253 (?), 16.9.2009 18:42

Zdravim Evo, to by me zajimalo, jak je to s temi jirinkami. Vlastne jsem si letos vsimla, ze je vidim na zahradach uz uprostred leta... z destvi si vybavuju, ze jsem je mela spis za kytky pozdniho leta az podzimu. Je ta jejich doba kveteni dana pouze dobou vysadby nebo jsou i nejake 'rannejsi' odrudy? Asi hloupa otazka, co?

Z Lukon Glads beru uz asi tri roky. Cibule vyborne, s trvalkami horsi... tak jak se to tady v diskuzich casto zminuje. Opet je to dano mou netrpelivosti - letos jsem si od nich brala floxy nekdy v breznu - hned jak zacaly byt ty nadherne jarni teploty... skoro to ani nebylo v kvetinacku videt... taky mi z nich nic nevyslo. Mela jsem pockat na pozdejsi dobu a vzit si uz narostle u nas v zahradnictvi Skolky-montano. Ty tam potom v lete meli krasne.. jenom maly vyber, zatimco ten vyber v katalogu LG me vzdycky dostane..

Eva Kaš - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (124) - 167.6 (?), 18.9.2009 15:56

Zdravím, s těmi jiřinami je to divné, před 20 léty jsem dostala první jiřiny od manžel.strýce, který je vyhodil právě pro podzimní kvetení. Že by fakt globální oteplování, no 30 stupňová vedra, která tu byla před loni a dřív si opravdu v létě nepamatuji.

A ty barevné katalogy = past na peněženku, ale už jsem chytřejší a letos jsem objednala až v koncem dubna a roste vše. Poslední roky jsem davala došlé rostliny různě do kůlny a garáže, většinou to vydrželo. Letošní jaro bylo extrémní, dlouho chladno a deštivo a pak značné teplo a sucho a léto škoda mluvit.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Koš na čidlo13.5.2025
Koš na čidlo12.5.2025
Rozetové kování montáž10.5.2025
Rozetové kování montáž9.5.2025
Rozetové kování montáž9.5.2025
Koš na čidlo9.5.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz