Nevzešel česnek

host - 136.144 (?)
22.6.2025 7:13
Mně jde hlavně o dobrou skladovatelnost a tu dusíkatá hnojiva příliš nepodporují, takže je nepoužívám na list. Ale také jsem četl, že snad dávají močovinu až 5% ale už to opravdu nevím přesně. Navíc jsem si všiml, že co mám doma ledek vápenatý plně rozpustný ke hnojení různých semenáčků, tak mi třeba u semenáčků révy způsobuje chlorozu...
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6665) - 9.142 (?), 24.3.2025 10:18

A od deseti slepic máte denně jedenáct vajec, protže snáší i kohout.

host - 214.246 (?), 24.3.2025 13:56

Souhlasím a mrzí mě, že rádoby vtipný pan PP do toho motá slepice. Léta 100 ze 100. Nebo chcete-li 98 ze sta. Protože ten problém nastává později. Až pak je vidět která rostlina uvadá, žloutne proto, ze ji něco žere, Teprve potom máme pytel a tyto rostliny dáváme do komunálního odpadu. Z mobilu vložím fotku, Bude vidět kolik sazenic chybí l 

host - 214.246 (?), 24.3.2025 14:06
Česnek
Česnek
Česnek

host - 214.246 (?), 24.3.2025 14:09
Ještě jedna
Česnek
Česnek

host - 214.246 (?), 21.6.2025 6:28
Tak čas nastal.Dnes začneme sklízet česnek.
Česnek
Česnek

host - 136.144 (?), 21.6.2025 7:44
Do svaté Anny jako za dob mého mládí nám nevydrží, ale já ještě paličák na podzim sazený nechám porůst.Dával jste nějakou listovou výživu? Já ano, bez nich už bych měl natě na tabák.

host - 214.246 (?), 21.6.2025 15:05
Dával jsem cererit s guanem, víc nic. Je to naše sadba, jeden je paličák modrý a druhému říkáme bílý. Já vím, není červenec, ale palice má velké, květní stvoly se rovnaji do pravého uhle, dva až tři lístky dole jsou zaschlé, Ten bílý tam ještě nějaký den nechám. Sázeli jsme v listopadu
Česnek
Česnek

Milan HP - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3215) - 208.138 (?), 22.6.2025 0:09

Já bych z takového zdravého česneku měl radost. Žádný rekordman, průměr, ale zdravý. Kozákovci radí hnojit česnek 3x - tedy kromě základního vyhnojení záhonu. Poprvé síranem amonným a pak ještě 2x ledkem vápenatým.

Nicméně položím jednu blbou otázku: vyštípnul jste mu palicový stvol? A ještě také pokud ano, v jakém stádiu vývoje? Přesvědčil jsem se, že je to důležitý faktor, který ovlivňuje dost značně velikosti cibulí.

Už jsem to na jiném vlákně dnes psal, ale včera jsem pro kontrolu vytáhl jeden česnek z toho "pokusného" (poslední pokus) záhonu. Nať vypadala podobně jako ta Vaše, ale pod ní byla cibule zvíci 102 g. Hnojil jsem podle Kozáků, suchými hnojivy, abych nepřemokřil (bojuju s šedou plísní česneku), ale hlavně jsem uštípal palicové stvoly okamžitě po tom, jak se objevily (překvapivě letos dost brzo). Bráním se tomu, abych podlehl euforii, protože ty ostatní - palicové stvoly na kontrolních 2 jsou stále zamotané jako hadice na zimu - mohou být třeba jen poloviční, ale pro mne je úspěch to, že snad budou zdravé. Byl to velmi příjemný šok. Nať a její vzhled toho moc neslibovala.

Milan HP

host - 136.144 (?), 22.6.2025 7:13
Mně jde hlavně o dobrou skladovatelnost a tu dusíkatá hnojiva příliš nepodporují, takže je nepoužívám na list. Ale také jsem četl, že snad dávají močovinu až 5% ale už to opravdu nevím přesně. Navíc jsem si všiml, že co mám doma ledek vápenatý plně rozpustný ke hnojení různých semenáčků, tak mi třeba u semenáčků révy způsobuje chlorozu...

host - 214.246 (?), 22.6.2025 13:56

Tak letos jsme celkem spokojeni.Plesnivých kousků bylo zatím asi do deseti. Palicové stvoly samozřejmě žena vyštipuje. Délka kolem 15 až 20 cm a naposled asi před měsícem. Nechá nějaké kontrolni. Taky to na mě zkoušela jako potravinu. Nepochodila. Dělá se to, aby šla energie tam kam má. Všude se to popisuje. Každý rok je cesnek na jiném místě, pocasi není taky stejné, tak nedělám žádné kladné závěry. Někdy to vyjde lépe, někdy hůř 

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Bazén Vario V6 - nutnost obsypávky?22.6.2025
Filtrace kohoutkové vody13.6.2025
Filtrace kohoutkové vody12.6.2025
Napojení na novou kanalizaci11.6.2025
Filtrace kohoutkové vody11.6.2025
Napojení na novou kanalizaci10.6.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz