Já bych z takového zdravého česneku měl radost. Žádný rekordman, průměr, ale zdravý. Kozákovci radí hnojit česnek 3x - tedy kromě základního vyhnojení záhonu. Poprvé síranem amonným a pak ještě 2x ledkem vápenatým.
Nicméně položím jednu blbou otázku: vyštípnul jste mu palicový stvol? A ještě také pokud ano, v jakém stádiu vývoje? Přesvědčil jsem se, že je to důležitý faktor, který ovlivňuje dost značně velikosti cibulí.
Už jsem to na jiném vlákně dnes psal, ale včera jsem pro kontrolu vytáhl jeden česnek z toho "pokusného" (poslední pokus) záhonu. Nať vypadala podobně jako ta Vaše, ale pod ní byla cibule zvíci 102 g. Hnojil jsem podle Kozáků, suchými hnojivy, abych nepřemokřil (bojuju s šedou plísní česneku), ale hlavně jsem uštípal palicové stvoly okamžitě po tom, jak se objevily (překvapivě letos dost brzo). Bráním se tomu, abych podlehl euforii, protože ty ostatní - palicové stvoly na kontrolních 2 jsou stále zamotané jako hadice na zimu - mohou být třeba jen poloviční, ale pro mne je úspěch to, že snad budou zdravé. Byl to velmi příjemný šok. Nať a její vzhled toho moc neslibovala.
Milan HP