|
Co může být příčinou hnití cibule
|
|
|
Předchozí příspěvky | 1, 2, 3, 4
|
|
|
|
host - 155.235 (?) 10.11.2016 3:16
Dobré ráno, jsem zakladatelem dotazu a děkuj za reakce. Záhon nebyl velký, asi 6m2, byl 3 rokem po zorání drnu, po bramborách a hrachu, nijak jsem nehnojil, ale pro sucho hodně zaléval. sadba nebyla nic moc. Sklízel jsem až po padnutí a zasychání natě. Dosoušel jsem poměrně dlouho v jedné vrstvě, přesto hnije a plesniví od kčku. Snažím se ji rychle spotřebovat. Přští rok zkusím Všetanu a postřik.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 9.18 (?), 10.11.2016 6:55
Pokud se vám nedaří cibuli rychle spotřebovat a máte místo v mrazáku, doporučuji nakrájet nadrobno a dát do nějakých krabiček, které nepropustí zápach. Zkusila jsem to jednou po velké grilovačce, kdy zbylo po dělání špízů spoustu cibulových středů, které mi bylo líto vyhodit. Od té doby takhle zpracuju každý přebytek cibule - velké kusy pak používám do vývarů, drobné se krásně smaží a navíc je nakrájená cibule je při vaření hned po ruce. Hanča
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Standa_HK_ - Diamantový Zahrádkář (1484) - 248.207 (?), 11.11.2016 0:52
Před měsícem jsem byl ve francii a jen tak ze zvědavosti jsem porovnával sortiment cibule v marketech. U nás máme v nabídce marketů zpravidla jen 3 druhy cibule (žlutá, červená a bílá) bez rozlišení odrůdy. Ve francii měli mimo různých forem balení (volná × balená malá či balená velká) vždy minimálně 10 odrůd a nebylo obtížné najít i markety s více než 15 odrůdami cibule (3× žlutá, 2× červená, 4× šalotky, 4× bílá a nějaké ty naťové).
U nás je někdy problém sehnat drobnější cibule - takové ty 25-30 gramové vhazované vcelku do vývarů. Buď je seženete jako předraženou šalotku (cca 80 Kč/kg) nebo jako podřadný odpad z třídění (4 Kč/kg).
SfK.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 9.18 (?), 10.11.2016 15:47
Pane doktore, chcete říct, že sušená cibule se dá usmažit na sádle a použít do guláše? Pokud ano, budu sušit ostošest . Dávat cibuli do mrazáku jsem opravdu nemyslela tak, že by si to člověk naplánoval a uskladnil takhle celou sklizeň, spíš to byl pokus - úspěšný - jak zachránit, co by se jinak vyhodilo. Pravda, k tlačence s octem to taky nejspíš není, ačkoli jsem to nezkoušela, ale na vaření se hodí a chuť si zachová. Hanča
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
Pokračování této diskuze (další příspěvky) | 1, 2, 3, 4
|
|
|
Trendy ze sítí 17. týden – terasy
V 17. týdnu se zaměřujeme na trendy ze sítí, konkrétně na inovativní přístupy k terasám, které spočí...
DIY nástěnná závěsná výzdoba vašeho domova
Hledáte nový DIY nápad na výzdobu stěn? Vyzkoušeli jste obrazy, cedule, obrazové koláže, plovoucí po...
Okouzlující pohádkové zahrady, které rozproudí vaši představivost
Zde je spoustu okouzlujících nápadů na miniaturní vílí zahrádky, které rozproudí vaši představivost ...
Skladování a organizace hrnků na kávu: kreativní nápady
Dobře, přiznejme si to! Pokud jste se zastavili až tady, pak jste stejní závisláci na kávě jako já! ...
Geniální nápady na police do koupelny pro dokonalý pořádek
Nezáleží na tom, jak malá je vaše koupelna, každá koupelna potřebuje vyhrazený kus nábytku na ručník...
|
|
|
|