Dobrý den, měla jsem také takový problém. Starý zkušený zahradník mi poradil, ať cibule vyhodím a koupím si nové. A je pravda, že jsem to sice udělala s těžkým srdcem, ale ty nové cibule mi kvetou naprosto úžasně již několik let. Marcela
už několik let máme na zahradě narcisy. Na jaře vždy vyrostou listy, za pár dní jim začnou zasychat konce listů, které se časem ulomí (cca 1 cm), ale nekvetou a nekvetou. Poraďte, co s těma potvorama dělat.
To může mít více příčin... jaké mají stanoviště (slunce, polostín - ok)? Nejsou moc hluboko zasazené? Možná napadení narcisovou mouchou (se to jmenuje trochu jinak - nevím) která vyžere cibulku? Přehnojení dusíkem?
miroslav partl - Bronzový Zahrádkář (90) - 158.206 (?),5.5.2014 20:40
Tak cibulka narcisová se neprokázala. všechny cibule byly v pořádku, tak nevím. Jsou v polostínu, tak je zkusíme přesadit. Jak hluboko by měly být cibulky?
Dobrý den, měla jsem také takový problém. Starý zkušený zahradník mi poradil, ať cibule vyhodím a koupím si nové. A je pravda, že jsem to sice udělala s těžkým srdcem, ale ty nové cibule mi kvetou naprosto úžasně již několik let. Marcela