Puklice



Alena1 - (1) - 10.121 (?) 
5.10.2010 9:00, zobrazeno: 67301x
Dostala jsem k svátku nádhernou orchidej Můrovce, potíž nastala když se začal objevovat lepkavý film na parapetu a to bylo pozdě, je kompletně napadená puklicí. Pokoušela jsem se je odstranit běžným způsobem, ale bez valného úspěchu. Poraďte mi prosím jak se jich zbavit, než mi napadnou ostatní rostliny. Orchidej jsem izolovala od ostatních. Stojí samostatně na jiném okně na západ. Děkuji moc za rady a přeji krásný den Alena
Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
hajank5 - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (501) - 126.125 (?), 5.10.2010 9:44

Paní Aleno, puklice je dosti úporný škůdce, já tedy pokud na některé rostlině puklice objevím, tak se jí hned zbavím, abych zamezila šíření na ostatní. Pokud chcete zkusit zabojovat vyzkoušejte například Fast M, Agrion Delta, Perfect Plant Insecticide či Raptol Neudorff – širokospektrální sprej proti škůdcům. Všechny zmiňované přípravky jsou již naředěny, takže je můžete ihned aplikovat. Celý postup je třeba zhruba po deseti dnech několikrát zopakovat, abyste zlikvidovala všechna vývojová stádia škůdce.

Přeji hodně trpělivosti a dejte vědět zda se vám povedlo květinu uzdravit.Díky

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 41.59 (?), 7.10.2010 11:21

Paní Aleno,

zkuste pár kapek Jaru, trochu oleje (asi jednu polévkovou lžíci) a půl deci obyčejného denaturáku (to je líh). Smíchejte to s půllitrem vody a protřepejte. Potom to můžete rozprašovačem nanést na napadenou rostlinu. Několikrát opakujte. Ty potvory rádi odpadnou samy.

Hodně štěstí a zdravých rostlin,

           Petr

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 230.216 (?), 14.11.2010 0:21

Pane Petre,

recept, ktery jste napsal skutecne vetsinou funguje a je to vyborna alternativa pro lidi co nechteji -nebo nemohou - pouzivat chemicke prostredky a hlavne ne doma. Ja mam recept, ktery nepouziva vodu. Olej a mydlo je smichane jenom v alkoholu (lihu). Tento recept se ale neda pouzit v lete na kvetinach ktere rostou v plnem slunci, kvuli oleji, neb listy by se spalily.

Ale, co bych chtela podotknout je, ze matky nekterych druhu 'puklici' ziji v kvetinaci (nebo v hline) kde kladou vajicka a proto je tezke se jich zbavit. Pokud clovek pestuje kvetinu doma je i dobry napad ji vyndat z kvetinace vyhodit substrat a sterilizovat kvetinac) - umyt koreny a presadit. Je mi lito, ale ja nevim, pod jakymi jmeny se v Cechach tyto puklice rozlisuji, neb, v teto diskuzi se rika 'puklice'. Mate v Cechach jenom jeden druh?

Ted je otazka proc rostlina dostava puklice? Je jiste mnoho duvodu, ale jedna pricina pry je, ze neni dostatek pohybu vzduchu. Ja sice nemam s puklici problem, ale mnoho kamaradu v nasem krouzku maji. Pry, instalovani fan (vetrnik?) pomaha. Takze, to je jaksi na okraj. 
Kozicka

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 112.40 (?), 17.10.2010 15:49

Dobrý den

Puklice na   "bonsajích"  fikusů benjamín jsem odstranila přípravkem Puklistop  - přípravek pro ošetření proti puklicím a červcům  (kombinace  -  Mospilan a Talstar)  s přesným návodem na použití. Puklistop jsem zakoupila v OBI a zjistila 100%ní účinnost.

Olga J

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 160.130 (?), 10.5.2011 12:05

Objevily se mi puklice na Kamčatské borůvce.Mám ji asi 5 let a letos je to poprvé.Je stále na jednom místě na zahradě.Můžu je postříkat i když mají zelené plody, nebo mám raději počkat.Děkuji

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 63.6 (?), 11.5.2011 14:18
Klidně pospíchej, ochranná lhůta je krátká, takže se nic neděje, než dozrají, bude to v pohodě
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
konvalinka - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1285) - 143.17 (?), 2.12.2011 8:26

Tak, včera se motám kolem zahradních azalek, mulčuju a koukám: puklice, kterých tam vloni bylo jen pár, za letošní rok rostliny takřka obalily!surprise Myslela jsem si, jelikož jsem se doteď setkala s puklicema jen u pokojovek, že nepřežijou zimu, tak proti nim venku nemusím zasahovat... Očividně přežily indecision Máte s tím někdo zkušenost? Mám ještě teď, před zimou, něčím stříkat?

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 248.238 (?), 8.4.2013 9:34

Dobrý den, mám pro vás typ na přírodní postřik.

po dlouhé době jsem také objevila puklice na granátovém jablíčku a zabral starý rodinný receti.Udělejte odvar z obyč. cigaretového tabáku cca 2 litr(podle velikosti rostliny) vody a hrst tabáku povařím pár minut, nechám odstát cca 30min a pak zcedím a studeným odvarem polejvám nakloněnou rostlinu nad laverom, abych zachytila odvar do lavoru a mohla opakovat.Polejvám jen rostlinu a dávám poroz aby se mi to nesplachovalo do hlíny(aby se tam náhodou znovu nevzpamatovali).Jablíčko je menší tak mi šla celá horní část ponořit do lavoru.částí nového odvaru proleju i kořeny.Opakuju dle potřeby, třeba občas postříkám obvarem v rozprašovači.Když to udělám důkladně, tak to vetšinou zabere na poprvé. Přeji hodně zdaru šárka  

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika