Hniloba plodů broskví
|
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 171.234 (?), 9.7.2011 8:48
Tak ako je podľa môjho názoru nešetrné a bezohľadné voči konzumentom chemicky ošetrovať proti skládkovým chorobám napr. jablká, je pomýlené a choré striekať organickými fungicídmi dozrievajúce plody v korune, napriek tomu, že sa z nich neotrávite a dodržiavate OL. Ale "proti gustu žiadny dišputát". Je to na voľbe každého z nás. Paľo
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 74.145 (?), 22.8.2011 15:31
Mám dotaz, broskve mi také hnijou a už jsem jich plno vyhodila, některé spadnou sami. Úroda je veliká, broskve jsou krásně zabarvené, že by se mohly otrhat, ale jsou úplně tvrdý, myslíte, že dozrajou do měkka?
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 95.245 (?), 14.7.2011 21:10
Tak třeba zkuste Horizon dva týdny a 7 dní před sklizní. Škodí určitě méně než bio-plody s vykrojenou hnilobou. Když je to opravdu potřebné, nezbývá než chemii použít. Horizon je systémový, ale plody přímo ošetřené odolávají mnohem lépe než ty schované vysoko v koruně. Mimmo
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
Vinšálek - Diamantový Zahrádkář (1862) - 82.212 (?), 31.7.2011 17:27
Padlí by se mělo objevit nejprve na listech a letorostech, teprve později na plodech. Vzhledem k tomu, že u nás byla 2.polovina července chladnější se srážkami, tak jsem padlí na ovocných stromech zatím nezaznamanal. Trochu se začalo objevovat, myslím, že začátkem června, ale nebylo to příliš významné.
U paní Elly to padlí asi bude, až na tu hnilobu, kde se mi zdá, že vidím vpich.
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|