Co se to děje mé broskvoni?

host - 235.12 (?)
10.8.2009 7:51

Dobrý den,
prohlédla jsem pečlivě postižené listy - žádného škůdce jsem neobjevila, akorát některé listy jsou dírkaté, jakoby ožrané. Ale žádný hmyz, ani jiná havěť, která by to způsobovala, tam nebyla. Tak nevím. 
Mám ji preventivně něčím postříkat?
Kolem kmínku jsem díry od hrabošu nenašla, je to pro mě záhada. 
Ještě jednou díky za radu. 
Lenka B.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
LenkaB. - (9) - 70.193 (?), 8.8.2009 14:27, zobrazeno: 5869x

Dobrý den,
na jaře jsme vysadili na zahradě mladou broskvoň. Celou dobu se jí dařilo, měla pěkné přírůstky, ale včera jsem objevila na vrcholových větvičkách stočené listy. Jsou téměř celé uzavřené do ruličky, jsou světlejší a jakoby víc "šustí". Navíc jsem objevila na kmínku u země klejotok. Nevím, co s ní, broskvička vypadá, že jí něco chybí a chřadne.
Máte s něčím podobným někdo zkušenosti? Nerada bych o ní přišla.
Předem moc děkuju za radu.
Lenka

Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu

Oxalistriangularis - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (578) - 124.13 (?), 8.8.2009 15:02

Zkontrolujte, paní Lenko, zda v ruličkách listů není nějaký škůdce. Dále se podívejte, zda v blízkém okolí kmínku nejsou díry od hrabošů, kteří by svým rejděním v kořenovém systému mohli být původcem klejotoku.

host - 235.12 (?), 10.8.2009 7:51

Dobrý den,
prohlédla jsem pečlivě postižené listy - žádného škůdce jsem neobjevila, akorát některé listy jsou dírkaté, jakoby ožrané. Ale žádný hmyz, ani jiná havěť, která by to způsobovala, tam nebyla. Tak nevím. 
Mám ji preventivně něčím postříkat?
Kolem kmínku jsem díry od hrabošu nenašla, je to pro mě záhada. 
Ještě jednou díky za radu. 
Lenka B.

romila - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (914) - 200.106 (?), 10.8.2009 11:13

Podle obrázků bych to tipovala na dírkovitost. Listy jsou dírkaté a konečný výhon světlý-letos mě rovněž na broskvoních "navštívila". Zadejte si do vyhledavače "dírkovitost broskvoní", v min. diskuzích už se toto téma probíralo. M.R.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Posuvné dveře svépomocí18:50
Stihl HS4516.5.2025
Koš na čidlo13.5.2025
Koš na čidlo12.5.2025
Rozetové kování montáž10.5.2025
Rozetové kování montáž9.5.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz