Broskvoně 2025

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10678) - 70.240 (?)
9.7.2025 11:35

Jo, ty očka Springtime od MV se mi taky ujaly, dokonce u Early Alexander tam je i jeden plod. Dost plodů má asi poprvé za "deset" let ta Maria Bianca, Benedicte taky. Obě jsou dost citlivé na jarní mrazy, přitom Benedicte má zvonkovité květy. Co se týče toho přehledu zrání, tak nevím. Springbelle jsou vynikající, jadrně broskvové, první Springcrest byl navinulejší, ale určitě mnohem chutnější než Sagittarie. Sprinbelle ani tak dobrý neznám, ale měl jsem ho už dávno, stromek nakonec zašel.

Sprigbelle
Sprigbelle
Springcrest
Springcrest
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

MH. - (19) - 213.87 (?), 8.7.2025 12:10

To mě mrzí sad, nějaké broskvičky na vás jistě počkají. yes

U mě Springcresty teprve začínají. Současně se Springcrestem dozrál i falešný bělomasý Springtime z koupeného stromku, odhaduju, že by se vzhledem k termínu mohlo jednat o broskvu Amsdenova, tato bělomaska kvete růžovitými květy, dužina je sladší, má méně kyselinek. 

Petře ta tvoje Amsdenova z očkování ještě není zralá, jednu jsem utrhnul, už je jedlá, ale asi o několik dní pozdější, mohlo to být něco jiného? (Luna z oček zatím plody nemá, takže neporovnám)

Springcrest
Springcrest
Falešný Springtime, asi Amsdenova
Falešný Springtime, asi Amsdenova
Armkingy začínají už po stisku pružit.
Armkingy začínají už po stisku pružit.

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10678) - 70.240 (?), 8.7.2025 17:33

Walter: Blíží se "Konec cesty" a "Lepší už to nebude", možná jen přechodně a všichni mají "Vyměřený čas". Tolik názvy filmů. Mladíkům MH, nebo panu s Macounem můžeme jen závidět. Pro MH: Maycrest -24RH, Springcrest -20RH, Springbelle a Spring Lady -14RH. Nevím, jestli to platí. Když náhodou některý plod povolí, tak se prostě utrhne. Co si tak vzpomínám, Springtime míval tu dužninu takovou krémově bíložlutou, hlavně ty velké zvonkovité květy. Amsdenova ani Luna není ještě zdaleka zralá.

MH. - (19) - 213.87 (?), 8.7.2025 18:23

Springtime se mi přijaly očka od MV, tak by to měla být konečně ona. 

Tipuju, že mi z té záměny, na fotce výše, dozrála Amsdenova, totiž před Amsdenovou žádná jiná broskva v tabulkách není. Jen Primissima, ale ta zrála už před 2 týdny.

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10678) - 70.240 (?), 9.7.2025 11:35

Jo, ty očka Springtime od MV se mi taky ujaly, dokonce u Early Alexander tam je i jeden plod. Dost plodů má asi poprvé za "deset" let ta Maria Bianca, Benedicte taky. Obě jsou dost citlivé na jarní mrazy, přitom Benedicte má zvonkovité květy. Co se týče toho přehledu zrání, tak nevím. Springbelle jsou vynikající, jadrně broskvové, první Springcrest byl navinulejší, ale určitě mnohem chutnější než Sagittarie. Sprinbelle ani tak dobrý neznám, ale měl jsem ho už dávno, stromek nakonec zašel.

Sprigbelle
Sprigbelle
Springcrest
Springcrest

MH. - (19) - 213.87 (?), 9.7.2025 19:59

Takže Springbelle je broskvovější jak Springcrest? A Sugar time? 

Armkingy už měknou, jeden byl nahnitý, tak jsem zkusil, úplně měkký šťavnatý - zatím dobrý průměrný - První nektariny v sezoně... zároveň se Springcresty.

Armking
Armking
Armking
Armking

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10678) - 70.240 (?), 10.7.2025 11:58

Snad bude mít ten Armking tak slušnou nektarinkovou chuť jako kdysi ten Shraz, na který upozorňoval tenkrát pan Hričovský. Nedivím se, že Springbelle shání pan Vysloužil, jelikož dosahuje chuťi jak v minulosti ty nejlepší Harbingery. Sugar Time zatím nevím, zkoušel jsem ho před časem protrhávat, ale i tak jsou tam mraky plodů, možná že ty větší nebudou tak špatné. Zraje to tak, jak to zraje, navzdory tabulkám.

Sprigbelle
Sprigbelle
Sprigbelle
Sprigbelle
Sprigbelle
Sprigbelle
Sprigbelle
Sprigbelle
Sprigbelle
Sprigbelle

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10678) - 70.240 (?), 13.7.2025 14:38

Springbelle je dobrý typ pro pana Waltera, Vysloužila i MH a to i přes to, že trochu polevila a měkčí plody ztratily na jadrné chuti. Opravdu je to asi vylepšený Springcrest, který je celkově asi o něco navinulejší, než Springbelle.

Springbelle
Springbelle

walter. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2311) - 168.103 (?), 13.7.2025 22:21
Springcrest.
Springcrest
Springcrest

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10678) - 70.240 (?), 14.7.2025 10:56

yes Zpátky ve "hře", pane Waltře? Ke Springbelle musím dodat, že všechny plody mají velmi dobrou kvalitu, i ty měkčí. Není to žádná "jalovina" a to i přes to, že jak vidno z fotek, mám tady díky vápenité půdě na listech broskvoní i meruněk chlorózu. Objevily se mně tady ve větší míře včely, které nabodávají broskve. Co dáváte do pet láhví za směsku? Springbelle si uřčitě pořiďte. Pokud vám tedy nezmrze, poskytuje broskve výborné chuti.

Sprigbelle
Sprigbelle
Sprigbelle
Sprigbelle
Sprigbelle
Sprigbelle
Sprigbelle
Sprigbelle
Sprigbelle
Sprigbelle
Sprigbelle
Sprigbelle
Sprigbelle
Sprigbelle

host - 236.5 (?), 14.7.2025 14:24

Pěstujete někdo odrůdu Starcrest? Mělo by jít o vylepšenou mutaci Springcrestu, navíc zrající o něco dřív.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?6:29
Péče o jezírko na chtě15.7.2025
NEREZOVÝ BAZÉN15.7.2025
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?15.7.2025
Péče o jezírko na chtě9.7.2025
Péče o jezírko na chtě8.7.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz