Broskvoně 2025
|
|
 |
 |
Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář (10678) - 70.240 (?) 9.7.2025 11:35
Jo, ty očka Springtime od MV se mi taky ujaly, dokonce u Early Alexander tam je i jeden plod. Dost plodů má asi poprvé za "deset" let ta Maria Bianca, Benedicte taky. Obě jsou dost citlivé na jarní mrazy, přitom Benedicte má zvonkovité květy. Co se týče toho přehledu zrání, tak nevím. Springbelle jsou vynikající, jadrně broskvové, první Springcrest byl navinulejší, ale určitě mnohem chutnější než Sagittarie. Sprinbelle ani tak dobrý neznám, ale měl jsem ho už dávno, stromek nakonec zašel.
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
 |
 |
 |
|
|
|
|
 |
 |
|
MH. - (19) - 213.87 (?), 8.7.2025 12:10
To mě mrzí , nějaké broskvičky na vás jistě počkají. 
U mě Springcresty teprve začínají. Současně se Springcrestem dozrál i falešný bělomasý Springtime z koupeného stromku, odhaduju, že by se vzhledem k termínu mohlo jednat o broskvu Amsdenova, tato bělomaska kvete růžovitými květy, dužina je sladší, má méně kyselinek.
Petře ta tvoje Amsdenova z očkování ještě není zralá, jednu jsem utrhnul, už je jedlá, ale asi o několik dní pozdější, mohlo to být něco jiného? (Luna z oček zatím plody nemá, takže neporovnám)
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
MH. - (19) - 213.87 (?), 8.7.2025 18:23
Springtime se mi přijaly očka od MV, tak by to měla být konečně ona.
Tipuju, že mi z té záměny, na fotce výše, dozrála Amsdenova, totiž před Amsdenovou žádná jiná broskva v tabulkách není. Jen Primissima, ale ta zrála už před 2 týdny.
|
|
 |
|
 |
 |
|
Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář (10678) - 70.240 (?), 9.7.2025 11:35
Jo, ty očka Springtime od MV se mi taky ujaly, dokonce u Early Alexander tam je i jeden plod. Dost plodů má asi poprvé za "deset" let ta Maria Bianca, Benedicte taky. Obě jsou dost citlivé na jarní mrazy, přitom Benedicte má zvonkovité květy. Co se týče toho přehledu zrání, tak nevím. Springbelle jsou vynikající, jadrně broskvové, první Springcrest byl navinulejší, ale určitě mnohem chutnější než Sagittarie. Sprinbelle ani tak dobrý neznám, ale měl jsem ho už dávno, stromek nakonec zašel.
|
|
 |
|
 |
 |
|
MH. - (19) - 213.87 (?), 9.7.2025 19:59
Takže Springbelle je broskvovější jak Springcrest? A Sugar time?
Armkingy už měknou, jeden byl nahnitý, tak jsem zkusil, úplně měkký šťavnatý - zatím dobrý průměrný - První nektariny v sezoně... zároveň se Springcresty.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 236.5 (?), 14.7.2025 14:24
Pěstujete někdo odrůdu Starcrest? Mělo by jít o vylepšenou mutaci Springcrestu, navíc zrající o něco dřív.
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|