Broskvoň Redhaven po výsadbě
|
|
|
|
|
 |
|
 |
 |
|
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář (18317) - 236.1 (?), 20.3.2015 10:47
Tak mi to nedalo a ten Standou vychvalovaný balzám jsem si koupil. Je patrné, že výrobce se zřejmě nechal inspirovat Tervanolem, i když do barvy vůně i konzistence originálu ještě cosi chybí. Ale hmota se dobře roztírá, nestéká. Jaká bude trvanlivost a struktura po zaschnutí, uvidím. Cerna ale nebyla nejnižší, 180g stálo 73kč (na netu i za 57), Taková je srovnatelná s originálním Tervanolem, při koupi většího balení už bychom se dostali na polovinu i třetinu, což může být zajímavé. Mně ale zajímá balzám ne kvůli řezným ranám (tam považuji hustý balakryl s fungicidem za zcela suficientní) nýbrž pro roubování. Tady mi přijde ten brněnský balzám přeci jen trochu řídký, zejména pro roubování za mízy.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 157.239 (?), 20.3.2015 11:35
Čerstvě zasazené ov. stromky, které se při podz.výsadbě nedoporučují zastřihávat-proč asi?A teď- v předjaří, od zítra na jaře, můžou, můžou-při souběhu nepřízně počasí, nesprávné manipulaci, nevhodném uskladnění-po dobytí, nebo i při a po dopravě na trvalé stanoviště USCHNOUT! A to i tehdy, budete-li jej hodně zalívat-to bývá někdy daleko větší průšvih.Neni nad namočení kořenů před výsadbou-příp. vetší části dřeviny+ prolití výsadbové jámy. Výrazně zredukovaná koř. soustava bez čerstvého-funkčního koř. vlášení-což jsou ústa rostliny, není schopna několik prvních dnů až týdnů přijmout dostatečné množství tekutin, naopak vodu ztrácí odparem přes nadzemní části, zatření ran má tedy základní smysl-tvoří zátku, špunt. Taky obalení kmínku choulostivějších druhů-např. mandloň, brosk.- se vyplatí-rozdíly teplot den a noc s nimi cvičí- stačí na několik týdnů. S.P.,Ch.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 188.195 (?), 20.3.2015 12:19
Tú spodnú tenkú by som dal ešte preč.
|