Broskvoň Redhaven po výsadbě

Stanleynka - (28) - 110.23 (?)
19.3.2015 17:33

Moc všem děkuji za rady a názory. Koukám, že co člověk, to názor :) Stromek jsem dneska postříkala Kuprikolem, jestli byste mi ještě poradili, kdy udělat 2. postřik (za týden nebo 14 dní?) Stromek jsem kupovala a sázela už v pondělí, tak mi už přijde pozdě rány zatírat. V dubnu ho tedy ještě zastřihnu kousek nad očky a potom bych rány zatřela štěpařským voskem. Šlo by to tak? Nemusím mít dokonalý stromek, jen bych byla ráda, kdyby přežil a co nejméně trpěl. wink

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

Stanleynka - (28) - 110.23 (?), 19.3.2015 17:33

Moc všem děkuji za rady a názory. Koukám, že co člověk, to názor :) Stromek jsem dneska postříkala Kuprikolem, jestli byste mi ještě poradili, kdy udělat 2. postřik (za týden nebo 14 dní?) Stromek jsem kupovala a sázela už v pondělí, tak mi už přijde pozdě rány zatírat. V dubnu ho tedy ještě zastřihnu kousek nad očky a potom bych rány zatřela štěpařským voskem. Šlo by to tak? Nemusím mít dokonalý stromek, jen bych byla ráda, kdyby přežil a co nejméně trpěl. wink

vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18317) - 236.1 (?), 20.3.2015 10:47

Tak mi to nedalo a ten Standou vychvalovaný balzám jsem si koupil. Je patrné, že výrobce se zřejmě nechal inspirovat Tervanolem, i když do barvy vůně i konzistence originálu ještě cosi chybí. Ale hmota se dobře roztírá, nestéká. Jaká bude trvanlivost a struktura po zaschnutí, uvidím. Cerna ale nebyla nejnižší, 180g stálo 73kč (na netu i za 57), Taková je srovnatelná s originálním Tervanolem, při koupi většího balení už bychom se dostali na polovinu i třetinu, což může být zajímavé. Mně ale zajímá balzám ne kvůli řezným ranám (tam považuji hustý balakryl s fungicidem za zcela suficientní) nýbrž pro roubování. Tady mi přijde ten brněnský balzám přeci jen trochu řídký, zejména pro roubování za mízy. 

host - 157.239 (?), 20.3.2015 11:35

Čerstvě zasazené ov. stromky, které se při podz.výsadbě nedoporučují zastřihávat-proč asi?A teď- v předjaří, od zítra na jaře, můžou, můžou-při souběhu nepřízně počasí, nesprávné manipulaci, nevhodném uskladnění-po dobytí, nebo i při a po dopravě na trvalé stanoviště USCHNOUT! A to i tehdy, budete-li jej hodně zalívat-to bývá někdy daleko větší průšvih.Neni nad namočení kořenů před výsadbou-příp. vetší části dřeviny+ prolití výsadbové jámy. Výrazně zredukovaná koř. soustava bez čerstvého-funkčního koř. vlášení-což jsou ústa rostliny, není schopna několik prvních dnů až týdnů přijmout dostatečné množství tekutin, naopak vodu ztrácí odparem přes nadzemní části, zatření ran má tedy základní smysl-tvoří zátku, špunt. Taky obalení kmínku choulostivějších druhů-např. mandloň, brosk.- se vyplatí-rozdíly teplot den a noc s nimi cvičí- stačí na několik týdnů. S.P.,Ch.

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10597) - 70.240 (?), 20.3.2015 12:20

Cením si Vašeho názoru, pane S.P.Ch. a stejně tak dojemného Ferdova příběhu o nemocném kocourkovi. Pokud jde o Vaší první větu minulého příspěvku, tak dělám u broskvoní pravý opak. Nechal jsem se inspirovat Wimpiho taktikou při podzimní výsadbě broskvoní a zastřihávám ihned po výsadbě na podzim hlubokým řezem na dva až tři spodní pupeny. Nevím, jestli by to představovalo nějaký problém při krutějších zimách, ale myslím, že ne. S ponechaných spodních pupenů narostou příštím rokem silné výhony jako základ budoucí koruny. Co se týká přelévání vysazovaných stromků na jaře, tak se tento problém dosti přeceňuje. Nikdy mně s každodenní závlahy stromků žádný neuschl. A to jsou navíc většinou ještě zamulčované. Možná, že to jsou kacířské názory, ale takové jsou moje zkušenosti. 

host - 188.195 (?), 20.3.2015 12:19

Tú spodnú tenkú by som dal ešte preč.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Filtrace kohoutkové vody13.6.2025
Filtrace kohoutkové vody12.6.2025
Napojení na novou kanalizaci11.6.2025
Filtrace kohoutkové vody11.6.2025
Napojení na novou kanalizaci10.6.2025
Napojení na novou kanalizaci10.6.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty