Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Maly vycuc z rozhovoru redaktora receptare.

Dříve se často říkalo stříkat proti kadeřavosti broskvoní na začátku rašení. Tak nikoli. Novými poznatky už je zjištěno, že to je právě pozdě, že v tuto dobu, kdy už začíná strom rašit, může být dávno zinfikovaný, takže to ošetření prakticky nemá vůbec žádný význam nebo minimální dopad. Mělo by se ošetřovat během zimy, a to tak, že teplota vystoupí na 5 až 7 stupňů nad nulu, což často se v zimě stává, současně s ovlhčením nebo dlouhodobým ovlhčením toho stromu. To je vlastně období leden až někdy březen, kdy k tomuto může dojít. A dochází k infekci. Infikují se pupeny. Takže pokud tyto teploty jsou zhruba dva tři dny po sobě, musíme vyrazit na zahradu a ošetřovat. To ošetření je nutné dělat velice důkladně, ten strom ostříkat celý od těch nejslabších větviček až po ty silné větve, velice důkladně to tím postřikem pokrýt. Takže to je velice důležitá věc. Možná že v předchozím roce nebo v letošním roce té kadeřavosti nebylo tolik právě z toho důvodu, že to zimní období bylo poměrně vyrovnané, poměrně chladné, nebyly ty periody výkyvů, takže nedocházelo k tý infekci. Takže to je možná důvod, proč toho tolik nebylo. Ale naopak předchozí zima nebo dvě zimy zpátky byly velké výkyvy v teplotách a vím, že bylo řada pěstitelů, kteří říkali, že museli pětkrát i sedmkrát během zimy ošetřovat, protože právě docházelo k tomu vzestupu teplot, ovlhčení a nebezpečí infekce.

...osobne si myslim, ze si nekdy pripadam, jak na konferenci akademiku chemickeho vyzkumneho ustavu.Pokud pestuji broskvone v okrajovych oblastech, tak si vyberu odrudy vhodne do teto oblasti a hlavne vyberu taktez odrudy vhodne k bio pestovani a tim snizim miru rizika napadeni kaderavosti.Kazdym rokem tady pisu, ze provedu pouze jednou postrik a to podle pohybu supin pupenu.V pripade dlouhotrvajicich destu postrik zopakuji.Letos pouze jedenkrat sulkou oproti predchazejicim letum, kdy jsem pouzival kuprikol.Stromky jsem dukladne "vykoupal" a taktez jsem postrikal okoli stromku sulkou.V okoli broskvoni smrad, jak v pekle, ale kaderavost pod kontrolou.Nez investovat do ruznych chemickych koktejlu, tak si poridte na zkousku vhodnou odrudu a verte mi, ze Vas pestovani broskvoni zacne i bavit.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 14 a číslo 16.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika