Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

REDWIN - První úroda Redwinu byla vyšší. Přesto i přes větší počet plodů jsem si vychutnal alespoň náznak specifické vůně i chuti bělomasých broskví. Zde jsem spokojen s málem. Ranost odrůdy vykonala své.

FENIX - Významné plus je oproti jiným odrůdám vyšší obsah cukrů v plodech. Naopak co chybí je výraznější broskvová chuť. Takže celkový dojem je slabší.

DIXIRED - Plantex tuto odrůdu vyzdvihuje z hlediska chuti. Tady na zahradě cz. si naopak mnoho příznivců nenašla. Já bych s tím souhlasil. Tento rok byl jeden z jejich lepších. Byla určitě broskvovější, než Fenix.

SUNHAVEN - Už několikátý rok mně odrůda nedává plody v její odpovídající kvalitě. Je to možná horším stanovištěm.

RED HAVEN - Sousedův klon se ukazuje jako celkově horší, více závislý na počasí. Standartní klon jsem díky tomu ocenil více. V dobrých letech tomu bylo naopak.

HARBRITTE - Superdržák z Harrowu se osvědčil i letos, i když byl zasažen chladným a deštivým počasím. Naprostá jednička mezi zdejšími stromy. Nebudu se opakovat v chvále. Kompoty jsme letos dělali zásadně z něj. Nemá sice konzistenci "řeckých tvrdek", ale chuť je stejně lahodná. Broskvová dřeň má z něj opravdu broskvovou chuť, ne jako třeba z Flaminga. Tam je to chuť ovocná, těžko identifikovatelná. Samozřejmě, že bez protivného deště, by byla chuť ještě lepší.

HARKO - Nektarinka byla zcela zničena deštěm, takže nemůžu posoudit. Pokud by se řádně "napustila chemií", byla by jistě chutná.

FLAMINGO - Ne, srdeční záležitost Gustava Čejky nebyla rozhodně nejlepší. Přes všechny výborné pěstitelské vlastnosti a krásné plody jsou chuťově lepší odrůdy.

KRASAVA - Uznávám, že Krasava přináší velmi kvalitní bělomasé plody. Letos poprvé i mně. Přesto v době zrání kvalitních žlutomasých odrůd, tak nevynikne. Osobně upřednostňuji ranější bělomasé odrůdy nebo naopak velmi pozdní.

ENVOY - Tady mě velmi mrzí to zkažené počasí. Poprvé po letech pěkná úroda krásných plodů s jemnou, pevnou dužninou (Podoba s odrůdou Suncrest vyfocené zde na portálu. Myslím tím vnitřní část plodů). Chuť by byla jistě výborná, nebýt toho počasí).

HALEHAVEN - Vitální, bujně rostoucí broskvoň přinesla pěknou úrodu větších i velkých plodů. Výborná chuť byla jen u jednoho velkého plodu. Jinak, asi díky počasí, celkem průměr.

Lituji, že mně zašly obě Favority, protože letos by jistě zářily a stihly by i pěkné počasí. Znovu jsem si vysadil Fairhaven, Cresthaven, Harbinger a novější odrůdy z Harrowu, na ně jsem obzvlášť zvědav. Bělomasou Lunu nabízí stále jen Plantex (zásilkový prodej).

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 14 a číslo 15.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika