Pěstujeme brambory 25 let a vystřídali jsme spoustu odrůd. V diskusi postrádám odrůdu AGRIA která je velmi výnosná. Je varný typ B-C čili rozsýpavá. U nás však jsou moučnaté brambory oblíbené. Ještě chuťově lepší byla odrůdy SANTÉ , ale zřejmě se přastala dělat sadba. Nebyla tak žlutomasá jako Agria, ale voněla bramborově. Samozžejmě se moučnaté brambory musí omastit a potom se škvarky to je pochoutka. Jinak mnoho konzumentů má rádo salátové a pro ty děláme odrůdu DALI která neklíčí. Z ranných nám, velmi dobře vycházela VALLETTA, ale v Havlíčkové Borové ji přastali dělat. Překvapila mne letos nová odrůda Agáta. Má pěkné ranné hlízy. Vyhodnocovat se však musí vžda po několik let. Např odrůda CARERA byla jeden rok výborná a další rok černaly a vodnatěly hlízy. Pokud jsou v 10 kg černé dvě, již je to špatné a je dobře, že mi to zákazník řekne. Plevel v bramborách nestříkám, naopak trochu heřmánku, či jiného plevele zlepšuje přes kořeny chuť brambor.