Muškáty - jakou drenáž

danajda - (13) - 38.48 (?)
2.3.2011 8:40

Zdravím, pokud jste si koupila samozavlažovací truhlíky, tak tam odtok vody být nemůže, to by pak nesplňovalo účel. Jestli tam chcete mít otvory na odtok vody, tak si kupte obyčejné truhlíky. Mě se to loni stalo také. Místo abych kytky zalévala, tak jsem 1x týdně vylévala vodu. Stála v nich až po okraj. Letos také budu sadit do normálních truhlíků, aby voda odtékala. Ty samozavlažovací truhlíky jsou výborné ale někam pod střechu. Dana  

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

host - 99.6 (?), 27.2.2011 15:18, zobrazeno: 10577x
Co používáte jako drenážní vrstvu do truhlíků pod muškáty? Já jsem loni nedala žádnou a na nekryté terase mi po vydatných deštích muškáty stály prakticky pořád ve vodě, tím pádem uhnívaly. I přesto, že jsem do nich zboku udělala několik děr. (Byly bez misek, pochopitelně.) Děkuji za radu.

host - 135.2 (?), 27.2.2011 19:16

Nedávám žádnou drenáž, ale díry dělám zespodu v nejnižší části. Pokud máte díry z boku, tak do výše děr se v truhlíku drží voda.        Lída

host - 4.182 (?), 2.3.2011 8:19

Koupila jsem si samozavlažovací truhlíky Fantazie a není tam žádný odtok vody, takže musím taky provrtat ve výšce 2 cm díry aby se mi muškáty opět netopily jako v loni.  Do prostoru pod dírami kde se bude držet voda je lepší dát kamínky nebo nechat v celém truhlíku hlínu?

danajda - (13) - 38.48 (?), 2.3.2011 8:40

Zdravím, pokud jste si koupila samozavlažovací truhlíky, tak tam odtok vody být nemůže, to by pak nesplňovalo účel. Jestli tam chcete mít otvory na odtok vody, tak si kupte obyčejné truhlíky. Mě se to loni stalo také. Místo abych kytky zalévala, tak jsem 1x týdně vylévala vodu. Stála v nich až po okraj. Letos také budu sadit do normálních truhlíků, aby voda odtékala. Ty samozavlažovací truhlíky jsou výborné ale někam pod střechu. Dana  

Marie12 - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (429) - 64.226 (?), 2.3.2011 15:10

Ano p.Dana má pravdu samozavlažovací truhllíky se dávají tam kde jsou kryté před deštěm.Já mám taky nějaké muškáty, surfinky,fuksie na dešti vše v obyčejných truhlících nebo v kamenině, ale jak prší více než 1-2 dni vše zakrývám folií nebo uklízím pod střechu.Marie 12.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Koš na čidlo12.5.2025
Rozetové kování montáž10.5.2025
Rozetové kování montáž9.5.2025
Rozetové kování montáž9.5.2025
Koš na čidlo9.5.2025
Koš na čidlo8.5.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz