Nátěr před nebo po nařezání hranolů?
|
|
 |
 |
host - 78.118 (?) 6.3.2010 18:28
Děkuji všem za odpovědi.
Dnes jsme objednali hranoly.
Původně jsem si myslela, že budu hranoly natírat ještě před nařezáním, abych neztrácela čas v létě, když ho mám teď v zimě fůru :o))
Pak jsem se ale raději zeptala a zjistila tady od vás, že je to lepší po nařezání, což mě maličko zaskočilo, protože řezat můžeme až budou hotové patky (nosníky budou vzledem k povaze terénu ve třech mírách, takže bez patek bych se do řezání raději nevrhla), no a ty samozřejmě zatím nemáme... Takže jsem si smutně povzdechla, že budu čekat měsíc, až bude teplo, pak teprve udělám patky, pak budu řezat a pak teprve natírat a je léto... taková ztráta času...
No ale po dnešní návštěvě pily je rozhodnuto. Stejně musíme čekat min měsíc, aby se dřevo uleželo k hoblování, takže mezitím uděláme patky, pak vše nařežeme, natřeme a smontujeme a bude hotovo...
Jakmile budeme hotovi, vložím foto...
Takže ještě jednou děkuji a práci zdar..jaro je tu co by dup!
Hanka
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
 |
 |
 |
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 251.178 (?), 4.3.2010 15:17, zobrazeno: 20643x
Dobré odpoledne,
s manželem plánujeme na letošní rok stavbu pergoly 7x4m s krbem a udírnou a "menším" posezením.(Krb a udírna již stojí) Pergola bude s valbovou střechou, ale to nyní není rozhodující.
Poraďte mi prosím, jaký je správný postup:
1. Koupené hranoly natřít, po té nařezat, spojit pegolu a donatírat spoje
nebo
2. Nařezat hranoly, postavit pergolu a až po té ji celou natřít?
Děkuji, moc mi to pomůže.
Hanka
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 90.168 (?), 4.3.2010 15:39
3. Hranoly nařezat, natřít a pak smontovat. (Nebo nařezat, natřít jen vnitřek spojů = po montáži nepřístupná místa, smontovat a pak natřít zbytek).
Zabere to víc času kvůli schnutí, ale je lepší mít spoje natřené i uvnitř. Lépe se natírá trámek shora naležato ve výšce pasu, než pod stropem zdola ;-) Gl.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 78.118 (?), 4.3.2010 17:42
Jestli tomu tedy dobře rozumím, znamená to "poskládat" celou pergolu na nečisto se syrových trámů, pak ji znovu celou rozebrat a natřít...
No to bude fuška, ale asi to bude nejlepší.
Pozn.: Celá pergola bude zastřešená - palubky + šindel.
Děkuji.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 78.118 (?), 6.3.2010 18:28
Děkuji všem za odpovědi.
Dnes jsme objednali hranoly.
Původně jsem si myslela, že budu hranoly natírat ještě před nařezáním, abych neztrácela čas v létě, když ho mám teď v zimě fůru :o))
Pak jsem se ale raději zeptala a zjistila tady od vás, že je to lepší po nařezání, což mě maličko zaskočilo, protože řezat můžeme až budou hotové patky (nosníky budou vzledem k povaze terénu ve třech mírách, takže bez patek bych se do řezání raději nevrhla), no a ty samozřejmě zatím nemáme... Takže jsem si smutně povzdechla, že budu čekat měsíc, až bude teplo, pak teprve udělám patky, pak budu řezat a pak teprve natírat a je léto... taková ztráta času...
No ale po dnešní návštěvě pily je rozhodnuto. Stejně musíme čekat min měsíc, aby se dřevo uleželo k hoblování, takže mezitím uděláme patky, pak vše nařežeme, natřeme a smontujeme a bude hotovo...
Jakmile budeme hotovi, vložím foto...
Takže ještě jednou děkuji a práci zdar..jaro je tu co by dup!
Hanka
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
|
 |
|