Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

V čem jsou odlišnosti požadavků různých ov. druhů na půdní typ, složení,Ph?Většina druhů bude nějaký čas růst v půdě jakou jim dáte.

Jádrovinám, a některým peckovinám v závislosti na podnoži se skoro vždy zavděčíte tím, co jim dáte... nejsou vybíravé.Postačí standartní komplex chem. složení,mírně zásaditá,nebo neutrální půda a humus... a ony budou v závislosti na podnoži,podmínkách pokojně prosperovat i ve slehlé zemině.Kaktusům šmakuje písek, ve slehlé zemině prosperovat nebudou.Meruňky jsou citlivé k zadušením kořenů-asfyxie.Nezanedbatelné množství stromků meruněk vysazených na semenáči končí svou pouť,zahyne v horizontu osmi/deseti let na zadušení kořenů, nebo mrtvici jejichž jednou z možných příčin bývá zmíněné zadušení kořenů.Meruňky vyžadují písčitou zeminu bohatou na humus, draslo,vápník+vzduch v kořenové části.Ještě nikdo nám neřekl čím se ty meruňky ve slehlé zemině vlastně dusí,nedostatkem kyslíku?... je to ale  fakt.Tento míč je na straně vědců, aby nám to zjístili.

Další na řadě je broskvoň,a jeji potřeba železa.Železo se nachází v půdě v dostatečné míře, ale část je v pevné formě,nepřijatelné pro rostlinu.Přečtěte železo v půdě zde.Oxidací dvojmocného železa na trojmocné se železo stává využitelné, ale jen pod podmínkou nižší koncentrace CaCO3 v půdě, který tento příjem brzdí.Tím že vytvoříme výsadbové jámy, a necháme je na určitý čas otevřené dvojmocné železo se oxidaci změní na trojmocnou formu,využitelnou pro rostlinu.Pokud i po výsadbě umožníme kořenům v písčito hlinité zemině dýchat, bude to jen dobře.Oddálí se pozdější možný nástup chloroz, klejotoků.

Proto taky před výsadbou, a hlavně po ní přidávám kolečko říčního/stavebního písku k meruňkám, broskvoním.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 17 a číslo 15.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika