Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Obávám se, že váš hlavní problém je v nevhodně provedené závlaze. Při správně dimenzovaném odběru, by se tlak na manometru u vodárny měl ustálit zhruba na 2/3 max. tlaku. Pravděpodobně je tedy zvolen nedostatečný průměr trubek na přívodu k závlahám (nebo-li příliž výkonné čerpadlo vzhledem k potrubí).

Tlak uváděný u parametrů trysky je myšlen v místě instalace trysky, nikoliv na tlakovém spínači u vodárny. Tyto hodnoty jsou obvykle velmi rozdílné.

Většina trysek se má instalovat s určitou rezervou (dostřik se může měnit časem vlivem opotřebení). Obvykle se doporučuje, aby jedna tryska dostříkla s rezervou na druhou. Zkuste se podívat na prospekty renomovaných výrobců (Gardena se obvykle bere jako "hobby")

Realizační firmy si často usnadňují život, tvrzením, že na zdroj vody pro závlahy je nutné použít jen čerpadlo s pescontrolem (aby byl tlak konstantní). Ale i tak je vhodné, aby výkon čerpadla v litrech odpovídal spotřebě postřikovačů.

K vašim otázkám. Tlakové nádoby jsou obvykle testovány na 20barů a provozní tlak do 10 barů. Vaše "čočka" je už ale dost stará... Pomohlo by i nastavení menšího rozpětí mezi zap a vyp tlakem. Bohužel vaše čerpadlo není stavěno na vyšší četnost zapínání (max 2x za minutu). Takže buď zvolit jako zdroj vody pro závlahy jiný čerpací systém, nebo vyměnit hlavní rozvod vody k postřikovačům za větší průměr potrubí (větší průtok, menší tlakové ztráty).

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 16 a číslo 18.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika