Nový trávník - problémy



   Předchozí příspěvky  |  1,  2,  3   
                     
host - 97.235 (?) 
1.6.2012 22:39

Ikdyž to vypadá, že přírodní trávník má všechny výhody na udržbu, má pro některé jednu velkou nevýhodu a to že se o něj nemusíte starat.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
                     
Wimpi - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2112) - 200.122 (?), 2.6.2012 7:49

Sečou pravidelně a trávu neodklízejí. Takže mulčují, jestli se nepletu. Mulčování je vlastně zelené hnojení, kdy se biologická hmota nadrobno rozsekaná zapraví mezi stébla trávy a zde pomalu zetlí. Postupně se tak vytváří lehká povrchová humózní vrstva ve které kořeny travin velmi obře vegetují. Těmi bránami vlastně provádějí hrubou vertikutaci, rozřežou drny a nutí trávy k novému zakořenění. Válcem vyrovnávají povrch. Oni vlastně minimálními prostředky dělají "téměř" dokonalopu péči o trávník. Chybí stad jen kropení a je to jako ve Wembley.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 255.24 (?), 2.6.2012 10:48

... tomu, že trávě živiny chybí, svědčí právě ty tmavé fleky bujnějšího vzrůstu, jak už bylo zmíněno. (podobně, jako když pes čůrá po trávníku) Zkusil bych to intenzivnější hnojení na kusu, jak už jsem psal. A citem, vykašlal bych se na poučky a teorie a sledoval bych reakci. Pokud to tak je, postupem času bych rozhodil kompost, ev. granulovaný chlévský či slepičí hnůj. Popřípadě koupil sekačku, která posekanou trávu rozmělní a můžete ji ponechat - viz letiště. Po zapojení trávníku pak dlouhodobě působící hnojiva atd. Podle sledování, jak se to bude chovat. Každá půda se dá časem zúrodnit a to i bez drastických opatření typu kompletní výměny. Teď jde hlavně o čas, o to, aby vám plochu místo trávy neovládly plevele, takže bych dočasně podle výsledku zkoušky přitvrdil umělým přihnojováním, je jedno čím - zkrátka dusík a ostatní prvky a minerály. Později pak - čím více organické hmoty pak postupem času do zeminy dostanete, tím lépe. Pokud je půda jílovitá, spolu s kompostem pak každoročně přidávat písek, jak bylo zmíněno.Berte to jako moje zkušenosti, sám jsem se s tím po stavbě potýkal, jiný názor samozřejmě nevyvracím.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
1,  2,  3   
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika