Jakou půdopokryvnou rostlinu do psí zahrady



   Předchozí příspěvky  |  1,  2   
      
ivap - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (754) - 243.114 (?) 
3.8.2013 16:08

To jsou ale p-ky, asi nemáte psy. My máme zahradu cca 2500 m², zatravněnou výše zmíněnou směsí. Vlastníme tři psy, kteří se pohybují po celé zahradě (kromě záhonů), tráva je poničená v celé ploše - tam, kde častěji běhají jsou vychozené chodníky, jinde vypálené fleky od moči. Nejodolnější tráva je beton wink

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
         
Ferda Mravenec - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2064) - 247.50 (?), 3.8.2013 16:24
No to ja mam uplne jinou zkusenost. Zahrada taky pres 2000 m2. Dva psy. A v podstate zadne stopy po zdupani od psu. Zdupany jen male plosky kolem branky a u vstupu do kotce. Tak na pulce vyseta nejaka parkova smes a na zbytku vzrostla nejaka trava sama od seba. Psiny vetsinu dne vypusteny na zahrade.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
ivap - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (754) - 243.114 (?), 3.8.2013 17:33

Tak ono asi bude dost záležet na velikosti a temperamentu psa.  Tři choďáci jsou docela devastační komando, pokud je mokro, tak za nimi lítá hlína a drny, když lítají po zahradě.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
Josef. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2694) - 227.198 (?), 3.8.2013 18:12

Ivap a Ferdo: vzhledem k rozdílným zkušenostem mě napadá otázka: Proč jsou na jedné zahradě vyběhané cestičkay a na druhé nikoli?

Napadá mne: v jednom případě psi vidí ven a štěkají a běhají za kolemjdoucími či sousedy apod., v druhém případě nemají dostatečný výhled a tak tolik neblázní. Anebo má Ferda klidnější plemeno (tuším že má taky něco velkého, ale teď si nevzpomenu co to je)?

Josef.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
Ferda Mravenec - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2064) - 247.50 (?), 7.8.2013 12:24

Nevím jak vypadá takový choďák, včil máme takové spíš střední psiny, bígla a samojeda. Ale trávník vypadal tak stejně i když jsme měli v minulosti třeba o něco většího vlčáka.

Vyběhané pěšinky hlavně kolem plotu míváme taky, hlavně koncem zimy, na jaře jak začne růst tráva, tak se ty vyšlapané místa zase zatáhnou. A vliv kolemjdoucích?  To asi taky na to nebude mít moc vliv, jen za dobu co tady dělám toho zahradnického guru, bydlíme na třetím místě a o trávníku jsem nikdy nemohl říct, že by byl zdevastovaný od psů.

Teď psiny mají výhled do daleka, ale zase je to tu jak se říká taková klidná část obce. Ráno jdou děcka od sousedů do školy, odpoledne ze školy, na jaře přijede traktor zasít, v létě kombajn sklidit a na podzim zas traktor poorat, a jinak je tu klid.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
Standa_hk - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5555) - 220.186 (?), 10.10.2013 23:51

Paní Lído

Vaši reakci hodnotím jako nejkvalitnější. Jen chybí doplnit to, že je potřeba trávník dostatečně hnojit a zalévat. Jistý "guru" totiž neví, že vyběhaná místa v brankovištích návesních fotbalových plácků jsou zdevastována právě v obdobích sucha a z nedostatku hnojení. Dále je potřeba udržovat lístky co nejkratší a v sezóně klidně sekat zátěžový trávník 2× týdně mulčovací sekačkou nebo mimo sezónu 1× za 14 dní se sběrem posečené trávy.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
1,  2   
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika