Barenbrug gazon



host - 255.18 (?) 
7.6.2013 14:14, zobrazeno: 5266x

Dobrý deň,chcela by som sa spýtať na trávu barenbrug gazon, niekde sa píše, že je parková a niekde sa píše že je golfová... golfová vyžaduje veľkú starostlivoť takú nám ani netreba, ale čo tu čítam, tak ju máte viacerí.V popise je napísané, že je náročná na údržbu.Trávnik bude tak do 200m2 okolo rodinného domu, závlažovací systém nebude.Zvoliť radšej supru? Myslím že má aj lepšiu cenu. Gazon nemá menšie balenie, ale ak by bola lepšia tá, tak kúpim aj väčšie balenie.

Ďakujem

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
host - 64.174 (?), 24.7.2013 11:48

Asi už to máte nějaké zařízené, protože je to delší doba, ale třeba jen...

Před 15dny jsem sel přesně tento Barenbrug Gazon, nyní je tráva vcelku pěkně zelená i hustá a výška kolem 5cm. Jak je to s údržbou to vám zatím neřeknu, ale určitě to nebude žádná hrůza. Samozřejmě sekání na nízkou výšku, občas vertikutace, hnojení a zalévání ve vedrech, to je klasika a základ každého trávníku.

Abych řekl pravdu sel jsem cca 300 m2 a spotřeboval jsem 2x pytel po 5 kg, celkem 10 kg.

Doporučená dávka je 25 - 30 g na m2, ale každý zkušenější zahradník vám řekne ať přidáte dávku. Takže když si to tak spočítám vychází to u mě na 35 g na m2, takže se nemusíte bát dát toho víc, máte jistotu, že nebudete kupu míst dosévat, Ale zase se to nesmí přehnat, potom by byl trávník extrémně hustý a to také není dobré pro jeho život.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika