Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Dobrý den,

s aerifikací v srpnu nemám problém, dokonce někteří vyloženě čekají s aerifikací právě na období konce léta, kdy je většinou trávník (pokud má zálivku) v dobrém stavu, nejsou již tak velká vedra, je dost slunce, které pomůže s proschnutím písku a do zimy má trávník ještě čas se zotavit. Nedporučuji ji dělat brzo z jara a ke konci sezóny, jinak je to téměř jedno, tedy s přihlédnutím k aktuálnímu počasí a stavu trávníku.  Aaerifikace je již určitý zásah a zotavení trvá vždy déle než po vertikutaci.

Ještě pár mých poznatků, ideální je používat duté hroty průměr 16 či 19 mm (do děr se dostane více písku než u tenkých), tedy pokud nemáte tvárník již založený čistě na substrátu s vysokým podílem písku v síle více jak 15 cm. Plné hroty půdu v místě vpichu utužují. Je dobré mít předem provedenou vertikutaci a střiženo na nízko. Písek je nejlepší když je dobře proschlý dostane se jej do děr daleko více než u vlhkého, byť časem na povrchu sám proschne, ale již to není ono. Poslední dobou to dělám tak, že za slunného dne nechám na betonu v malé vrstvě proschnout tak 2 kolečka písku, udělám aerifikaci a hned ten den zapískuji proschlým pískem, výsledek je o mnoho lepší než když jsem jen rozhrnul zavlhlý písek z hromady a čekal až proschne. Pro zapravení písku se mne osvědčilo silniční koště. Spotřebu písku mám při rastru cca 7x7 cm a 16 mm,  cca 15 kg/m2. Martin

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 15 a číslo 12.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika