Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Dobrý den,

pročetl jsem si původní Vaší otázku a opravdu nevím. Někdy to může být celkem jednoduchá příčna, tedy obyčejné sucho, byť se to tak nezdá. Nicméně píšete, že zaléváte. Podle fotky jsou tam kořeny stromu, které budou určitě vodu odčerpávat, navíc z vlastní zkušenosti vím, že různé části trávníku (i při stejné zálivce) mohou mít zcela jiné vláhové poměry. Pokud jste si jist, že je tam půda stále dostatečně vlhká a její vrchní část není přemokřená tak už nevím. Navíc píšete, že je to na jiném místě. Jak hluboké a silné má trávník kořeny, jak často sečete? Osobně mám vyzkoušeno, že hustý a silný kořenový systém je základ zdravého trávníku. Pokud jsou kořeny mělké, tak jste pořád na hranici problémů. Nicméně podle fotky ta půda nevypadá až tak zle.

Pokud by původcem byla plíseň, tak by se více méně měla roznést sekačkou i na jiná místa, nemusí ale často to tak je. Čistě preventivně pokud není problém dávat chemii asi nikdo nechceme.

Obecně jako prevenci proti chorobám, krom běžné péče (hnojení, vertikutace a aerifikace) nyní zkouším bylinné přípravky od Agro Opava a od loňského září nemám zatím žádné problémy. Dobře také funguje a při potížích pomahá postřik chelátem železa.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 17 a číslo 15.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika