Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Dobrý den,

příčin bude několik a pokud se těch faktorů sejde více tak pak máte doma kolem domu bohužel žluto. Nicméně byť trávník přes zimu odpočívá, tak ale úplně nespí, tedy pokud nemá přes zimu dostatek vláhy a živin tak usche, letošní a i minulé zimy jsou spíše suché. Sám mám nyní např. na severní straně trávník celkem hezky sytě zelený, zato jihu je daleko sušší i když to není tak hrozné. Stejná směs (kostřavy), půda, péče, hnojivo.  V zimě hnojím 2x (říjen a leden), jen na jihu půda daleko více vysychá a tím, že přes zimu většinou nezaléváme tak díky mírným a suším zimám tráva trpí.  Zkluste jej posekat, udělejte vertikutaci, vyčešte jej, pohnoje a porádně zalejte a uvidíte tu změnu.

Samozřejmě určitou roli hrají i travní směsi, tráník založený především na kostřavách jarním žloutnutím vetšinou netrpí tak moc jako jílkové směsi. Nicméně Gazon je papírově směs s vyšším procentem kostřav, tedy měl by být teoreticky OK.

Na druhou stranu znám trávníky co jsou založené na jílkách a lipnicích a díky systematické profi péči jsou defacto hezky zelené celoročně. Tedy ve směsi bude příčina jen částečná.

Martin

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 19 a číslo 19.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika