Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Ahoj Radime,
zvýšením plochy se pravděpodobně dostaneš nad vodorovnou hydroizolaci stávajících budov, takže bude nutné novou dlažbu spádovat od těchto budov "úžlabím" směrem k nové zídce, přičemž (pokud to bude technicky možné) bych provedl po odkopání staré blažby okolo budov minimálně nopovou fólii. Spády na dlažbě bych provedl minimálně 1%. V případě nemožnosti realizace přespádování této plochy bych přespádoval alespoň část plochy od budov, potom by ale bylo nutné instalovat uliční vpusť, nebo ekodrén, který trubním vedením odvede tuto povrchovou vodu pryč.
Zkusím odpovědět na Tvé otázky:
1. Mělo by stačit vykopání základu 80 cm hluboko, hydroizolaci bych nedával.
2. Jako dilataci bych použil polystyrén o tloušťce 1cm (v lepším případě Styrodur) a to i v případě realizace nopové fólie
3. Ze schématu je vidět, že dlažba bude pouze pochůzí, já bych ale s ohledem na namrzání (zvedání plochy) realizoval konstrukci minimálně 40cm (6cm dlažba, 3 cm štěrkopískové lože), 30 cm hrubého podsypu). V podsypu by neměla být cihelná suť a obecně materiály, které drží vlhkost.
4. Obecně doporučuji před zídku (do nové plochy) osadit drenáž, která bude s pod dležby odvádět vsáknutou vodu pryč. Tak v základu udělat chráničku jako prostup. Tady taky záleží, jestli máte propustné podloží, nebo nepropustné jíly. V druhém případě je drenáž nutností.

Už mě nic nenapadá. Ať se práce podaří.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 16 a číslo 10.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika